Як перевірити, що виріб зі справжньої шкіри

4 травня 2023
Редакція

Якщо ви шукаєте сумку з натуральної шкіри, завжди корисно знати про її особливості. Адже можливо не розпізнати, де шкіра, а де її замінник. А вироби перевіреної якості ви завжди знайдете на сайті bagstyle.com.ua.

Не кожен вид шкіри є хорошим матеріалом для виробів. Якщо ви коли-небудь намагалися вибрати для себе щось зі шкіри, могли помітити, що шкіра може значно відрізнятися за якістю та вартістю.

Термін «натуральна шкіра» не дає вказівки на те, з чого зроблена сумка. Завжди запитуйте, звідки ця шкіра, якщо немає вказівок.

Щоб розпізнати, чи виготовлена сумка із натуральної, чи штучної шкіри, ви можете використовувати показники, як-от: запах, структура поверхні тощо. Розглянемо їх по черзі докладніше.

1. Запах

На жаль, якщо ви робите покупки в інтернеті, не зможете це перевірити. Шкіра має свій характерний запах, який неможливо імітувати. З іншого боку, штучна шкіра може взагалі не мати запаху або трохи нагадувати пластик.

2. Поверхневі структури

Якщо ви здійснюєте покупку в інтернеті, помацати на дотик структуру вам не вдасться. Однак багато вебсайтів пропонують зображення виробів, які можна збільшити. Користуйтеся цією функцією, коли купуєте шкіряні вироби в інтернеті.

Якісну шкіряну сумку можна впізнати за текстурою. Якщо придивитися, ви можете виявити незначні природні недоліки. Вони можуть бути у вигляді порізів, укусів комах, розтяжок і складок. Однак це не є ознакою поганого матеріалу. Навпаки, це може свідчити про відмінну якість, підтверджуючи її справжність.

Тоді як синтетична шкіра має рівні структуру та малюнок. Якщо ви проведете по сумці рукою, вона може здатися «нереальною» або занадто гладкою.

3. Дотик

Справжня шкіра, особливо верхня, м’яка на дотик. Високоякісна повнозерниста шкіра з часом утворює красиву патину (тонкий шар). Штучна шкіра, навпаки, збереже колір або трохи потьмяніє.

4. Ріжучі кромки

Натуральна шкіра має по краях волокнисту структуру, яка складається з білкових пор шкіри, а штучна має гладкі краї. 

5. Випробування олією і водою

Шкіра — натуральний матеріал. У такий спосіб він може поглинати воду, жири та олії своїми порами. Імітацію шкіри легко впізнати по краплі води, яка просто стече з сумки і не поглинеться.

6. Ціна

Ціноутворення — річ суб'єктивна. Тому не надто покладайтеся на цей фактор. Однак, як правило, справжня і якісна шкіра коштує дорожче, ніж неякісна чи її імітація.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше