Як освоїтися у новій країні після переїзду на навчання

4 березня 2020
Редакція

Безліч студентів України вирішують їхати на навчання в інші країни. Велика Британія та Америка залишаються найбільш популярними навчальними центрами, тож більшість наших молодих людей обирають саме їх. Вони сподіваються розпочати нове життя, знайти кращі можливості, та отримати поважний диплом, який допоможе їм заробити більше грошей, ніж вони могли б отримати в Україні. Але радість та ейфорія після переїзду швидко закінчуються. Насправді, як демонструє досвід, майже кожен студент починає відчувати самотність та страждає від психологічних проблем. Тож як освоїтися на новому місці?

 

Акліматизація при переїзді на навчання до іншої країни: поради для студентів

Всі ми різні, і через це важко знайти ідеальний варіант, який допоміг би кожному. Але якщо ви сумуєте за родиною або домівкою, не можете зрозуміти, що вам кажуть через мовний бар'єр, або хочете знайти друзів та зазнаєте поразки, перегляньте варіанти, які ми для вас скомпонували. Можливо, один з них вам допоможе.   

  • Установіть контакт з іншими українцями

В яку б країну ви не переїхали, ви можете знайти інших українців, які перебувають або перебували у схожій ситуації. Все, що вам треба, це знайти їх та розпочати спілкування. Наприклад, в Англії існує український культурний центр, де збираються такі самі люди, як ви. Вони сумують за Батьківщиною та приймають участь у різних заходах. Ви також можете знайти земляків через соціальні мережі. Потоваришуйте з ними, вони познайомлять вас зі своїми англомовними друзями, і таким чином, ви зможете побудувати мережу з людей, які не дадуть вам сумувати та відчувати себе відрізаним від домівки.    

  • Активно працюйте над своєю англійською

Якщо ви змогли поступити в університет Великої Британії, ви гарантовано володієте англійської на певному рівні. Але це не означає, що ви можете вільно спілкуватися та все розуміти. Бути відірваним від культурної частини країни, не в змозі поділитися своїми враженнями та зрозуміти, про що говорять інші, страшенно демотивує. Чим швидше ви доведете свою мову до ідеального рівня, тим швидше ви почнете відчувати себе, як повноцінна частина своєї нової країни.    

  • Звертайтесь по допомогу, коли це потрібно

Інколи вам може знадобитися більш професійна підтримка. Якщо ви не можете звикнути до нових обставин, подумайте про те, щоб найняти психолога, що спеціалізується в еміграції. Це допоможе полегшити вашу ситуацію та дістати низку більш особистих та ефективних порад. Окрім цього, ви можете потребувати допомоги  з домашнім завданням. Виконувати його важко навіть на рідній мові, і це ще важче робити на англійській. Ця академічна компанія https://writix.co.uk/hnd-assignment-help може запропонувати вам спеціалістів, які з легкістю зроблять все за вас. Тож якщо ви потребуєте вільного часу, поради з домашнім завданням, або можливості робити те, що бажаєте, зверніться сюди та вкажіть, яка саме послуга вам потрібна.     

  • Створіть для себе новий статус

Одна з причин, які змушують студентів відчувати себе нещасливими у новій країні — це втрата того статусу, яким вони насолоджуватися на Батьківщині. У вас були роки, щоб завести друзів, продемонструвати свої сильні сторони, стати відомим у певних місцях, тощо. Це все втрачається в той момент, коли ви потрапляєте у цілковито нове місце. Єдиний вихід — знову побудувати все те, що ви втратили. Звичайно, на це піде час. Заведіть собі нове хобі або знайдіть тих, хто розділяє ваші старі інтереси. Зарекомендуйте себе перед вчителями. Відвідуйте улюблені заклади, вступіть у групу по інтересам, і у вас все вдасться.   

Почніть насолоджуватися новим життям

Переїзд до іншої країни на навчання — важкий процес, який може призвести до жорстких наслідків. Страждати, незважаючи на те, що ви реалізували вашу мрію про ідеальне навчання, нестерпно, тож скористайтесь порадами та знайдіть метод, який вам допоможе. Головне  пам’ятати, що у цьому світі є люди, які вас люблять, або ті, хто полюбить вас у майбутньому. Почекайте, і через деякий час, ваше життя знов набуде яскравих фарб.   

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше