Як обрати раковину у ванну кімнату? Основні типи та їхні ключові особливості

2 лютого 2023
Редакція

Кожен наш день, так чи інакше, починається і закінчується у ванній кімнаті. Вранці ми йдемо до умивальника, щоб змити залишки сну, збадьоритися та розпочати новий трудовий день. А ввечері намагаємося розслабитися в душі, вмиваємось і йдемо спати. Особливу роль в інтер’єрі ванної кімнаті відіграє раковина. Вона повинна бути максимально практичною, зручною та естетичною.

В ідеалі перш ніж купити раковину, потрібно мати чітке уявлення про те, як виглядатиме ваша ванна кімната Заздалегідь треба продумати форму, розмір та колір раковини, її зовнішній вигляд та спосіб монтажу. 

Які типи раковин існують?

Сучасні раковини відрізняються за способом монтажу. Найбільш затребуваними прийнято вважати такі моделі:

  • Підвісні. Це класика, яка ніколи не вийде з моди. На сьогоднішній день вона залишається єдиним зручним варіантом для компактних санвузлів. Кріплення такого умивальника здійснюється двома способами – за допомогою кронштейнів або анкерних болтів. Така раковина займає мало місця, що дуже актуально для маленьких приміщень. Її легко очищати, а при ремонті - швидко лагодити, тому що всі технічні деталі відкриті. 
  • Вбудовані. Такий варіант передбачає наявність стільниці, в яку монтується раковина. При цьому її борти можуть злегка височіти над конструкцією – такий прийом зараз у тренді. Раковина, вбудована в стільницю, досить зручний варіант. Найчастіше зустрічаються раковини овальної, круглої або прямокутної форми, оскільки саме їх найпростіше вбудувати в стільницю. Такі моделі можуть дозволити собі власники більш просторих ванних кімнат. 
  • Напіввбудовані. Відносно новий тип раковини, який відрізняється своєю універсальністю. Напіввбудовувані моделі бувають різних форм, глибини та розмірів, але їх поєднує одна особливість - фронтальна частина раковини на третину, а іноді наполовину виступає вперед і нависає над підлогою. 
  • Підлогові. Якщо у вашій ванній кімнаті достатньо місця, зверніть увагу на підлогову модель раковини. Її можна поставити біля стіни або прямо посередині. Перед монтажем потрібно продумати підведення води та доступ до комунікацій. 
  • Накладні. Такі раковини встановлюються прямо на стільницю, тумбу чи консоль. Крім стильного дизайну вони відрізняються простою та швидкою установкою, можливістю вибрати потрібну форму чаші, зручною герметизацією стиків, що гарантує захист від протікання.

Незалежно від типу установки, монтаж раковини варто довіряти лише професіоналам. 

Особливості вибору раковини у ванну кімнату

Вибір ідеальної раковини для вашого інтер'єру залежатиме від кількох факторів - декору ванної кімнати, вільного місця, бюджету, а також способу монтажу.

Вибираючи конкретну модель, потрібно керуватися, як естетичними, так і практичними міркуваннями. При цьому, обов’язково варто звернути увагу на такі моменти:

  • Форма — кругла, овальна або прямокутна. Рішення про форму залежатиме від наявного простору та особистих уподобань.
  • Матеріал. Раковина може бути виготовлена з кераміки, покритої шаром полімеру, композиту, каменю (натурального чи штучного), чавуну, міді чи нержавіючої сталі.
  • Розмір. Стандартні раковини зазвичай мають ширину від 45 см до 60 см. Цього цілком достатньо для комфортного миття рук. Проте за бажанням можна знайти як менші, так і більші моделі.

Важливо, щоб раковина була не лише функціональною чи практичною, а й красивою. Краще розглядати не тільки традиційні за формою та забарвленням раковини, а й незвичайні дизайнерські моделі. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше