Як обрати парфум для нього? Корисні поради та рекомендації

25 жовтня 2024
Ліля Колісник

Парфуми можуть виражати ідентичність. Вибір правильного — це не лише приємний процес, а й спосіб знайти парфум, який відповідатиме вашій особистості та способу життя. 

А якщо ви шукаєте аромат у подарунок, він має доповнювати особу власника і відповідати його смакам. Підібрати такий можна на сайті: https://extract.ua/cholovicha-parfumeriya/.

 

Виберіть аромат відповідно до родини ароматів

Особисті уподобання — це основний критерій, який слід враховувати при виборі парфуму. Існує багато видів ароматів, деякі більш підхожі для чоловіків, інші — для жінок. Група ароматів, текстура та концентрація — це аспекти, на які найперше слід звернути увагу. Наприклад, деревні аромати частіше обирають чоловіки через чоловічий та вишуканий характер, тоді як квіткові чи фруктові аромати купують жінки через їхні свіжість та жіночність.

Цитрусові

Парфуми з цитрусовими ароматами, отриманими з ефірних олій, витягнутих зі шкірки цитрусових (як-от: лимони, апельсини, мандарини або бергамот) відомі своєю свіжістю та життєвою силою. Цитрусові аромати забезпечують підбадьорливий та енергійний настрій, ідеально підходять для теплих літніх днів. Їх часто використовують у парфумах унісекс та чоловічих.

Деревні

Парфуми з деревними ароматами цінують за глибокий, стабільний та чоловічий характер. Деревні аромати вважають універсальними, але часто їх купують саме для чоловіків, тоді як отримують з природних есенцій, витягнутих, як правило, з кедра, сандалового дерева, ветівера або пачулі.

 

Шкіра

Парфуми з ароматом шкіри відомі своєю чуттєвістю та сприятливою силою. Їх створюють для імітації теплого та виразного запаху шкіри. Такі аромати виготовляють з різних інгредієнтів, як-от: ладан, мускус або різні синтетичні компоненти, що імітують природний запах шкіри. У поєднанні з іншими ароматами (сандал, ваніль або спеції) вони можуть створювати складні та інтригуючі аромати.

Квіткові

Квіткові аромати, що характеризуються делікатним та романтичними настроєм, натхненні квітами — трояндою, жасмином, туберозою, бузком та ліліями. Вони є одними з найпопулярніших у світі парфумів. Квіткові аромати додають дотику витонченості до складу парфумів і можуть створити чуттєву та романтичну атмосферу.

Східні

Східні аромати відомі своїми таємничими ароматами, які випромінюють ауру тепла та пристрасті. Походячи з Близького Сходу та Азії, вони збагачені екзотичними компонентами (ваніль, мускус, сандалове дерево) та східними спеціями (кориця, гвоздика та імбир).

Фруктові

Відомі своєю бадьорістю, фруктові аромати особливо цінують серед парфумів, призначених для теплого сезону. Часто їх виготовляють на онові природних або синтетичних есенцій фруктів, як-от: полуниці, яблука, груші або дині. Фруктові аромати, як правило, підходять незалежно від індивідуальних нюхових уподобань.

Фужерні

Аромати групи Fougere відомі своїми деревними, ароматними та злегка гострими нотами. Термін fougere походить з французької й асоціюється з природою та свіжістю. Парфуми родини Fougere підходять для кожного випадку — від офіційних зустрічей до випадкових подій.

Нішеві

Вони відрізняються своєю якістю та оригінальністю, а парфумери створюють їх з особливою увагою до деталей. Як і звичні нам парфуми, нішеві аромати часто асоціюють з незалежними парфумерними домами. Такі парфуми призначені для забезпечення унікального та відмінного від того, що ви раніше пробували, досвіду. 

Основна різниця між нішевим парфумом і звичайним полягає в увазі, що приділяють процесу створення, та вибору інгредієнтів. Нішеві аромати часто створюють в обмеженій кількості або лімітованою серією, а парфумери мають свободу експериментувати та інновацій.

Виберіть аромат відповідно до особистості людини

Особистість кожного чоловіка — це аспект, який необхідно враховувати при виборі парфуму. Наприклад, свіжі та підбадьорливі аромати підходять для пригод енергійних чоловіків, тоді як деревні або східні ідеально — для елегантних та витончених. Для таємничих чоловіків, з іншого боку, парфумерна вода або аромати з гострими та загадковими ароматами може бути відповідним вибором. Незалежно від особистості людини, є аромат, який буде відповідати та підкреслювати її індивідуальний стиль.

Парфуми для спортивної людини

Парфуми або одеколон з цитрусовими, морськими та ароматичними нотами — ідеальний вибір для спортсмена.

Парфуми для елегантної людини

Парфуми з деревними та ароматними нотами є підхожим вибором для чоловіків, які прагнуть додаткової елегантності, оскільки вони випромінюють впевненість і маскулінність. 

 

Здивуйте його!

Якщо хочете здивувати його і, можливо, не знаєте уподобання чоловіка, або навпаки, ви знаєте, що він має пристрасть до них, гарною ідеєю було б подарувати йому комплект для дослідження ароматів — набір, який міститиме кілька зразків парфумів різних груп ароматів. Такий подарунок дозволить людині відкривати та досліджувати свої смаки, щоб знайти улюблені парфуми.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше
Залаштунки успіху бренду. Чи правда, що шкіряні вироби LuckySrore приносять удачу?
Це історія подружжя Олі та Миколи, які разом, пліч-о-пліч втілили свою мрію, реалізація якої розпочиналась з виготовлення шкіряних гаманців у імпровізованій домашній майстерні.
Читати більше