Як новачку вибрати машинку з радіокеруванням

Перед покупкою першого автомобіля з радіокеруванням потрібно добряче пометикувати. 

Адже машина на пульті пройшла довгий шлях від дешевих універмагів до колекційних екземплярів. Відповідно моделі є геть різні, залежно від запиту покупця. Спочатку зважте, для кого — дорослого чи дитини — ви робите покупку. А ми далі в статті розкажемо, на що слід звернути увагу при виборі.

Швидкість

Сучасні радіокеровані автомобілі швидкі. Цікавий факт: у Книзі рекордів Гіннеса зафіксували рекорд, що виготовлений на замовлення автомобіль з радіокеруванням 2014 року досяг 325 км/год, установивши світовий рекорд. 

Тоді як середньостатистичний автомобіль з радіокеруванням буде розвивати лише частину такої швидкості. Легко знайти моделі, які розвиватимуть швидкість 50 або 60 км/год. Навіть 100 км/год дуже досяжна швидкість при порівняно невеликому бюджеті. Це для моделі в масштабі 1/10, яка дорівнює швидкості в масштабі 600 км/год або більше. 

Масштаб

Розмір радіокерованих машинок вимірюється як частка відносно повнорозмірного транспортного засобу. Так, наприклад, автомобіль розміром 1/16 становить одну шістнадцяту довжини, ширини та висоти справжнього автомобіля чи вантажівки, на базі якого його створили. Однією з найпоширеніших пропорцій є 1/10.

Електричний проти нітро

Існують два основних типи двигуна для радіокерованих машин – батареї та нітро. Нітроавтомобілі використовують мініатюрні двигуни внутрішнього згоряння (наприклад, ті, що використовують в газонокосарках і мотоциклах), які зазвичай потребують спеціального суміші з нітрометану, метанолу та масла. Точна суміш може змінюватися залежно від двигуна, а також двигуни вимагають технічного обслуговування. Будьте готові забруднити руки.

Автомобілі Nitro більш гучні, тому деякі траси в приміських районах не дозволяють їх використовувати. Можна дійти висновку, що ринок прагне до електричних машин, які в наші дні можуть бути швидшими, ніж нітромобілі. 

Під час пошуку електричного пульта дистанційного керування ви можете зустріти слова «щітковий» або «безщітковий». Це стосується невеликих вуглецевих блоків (або щіток) всередині двигунів. Якщо коротко, безщіткові швидші, тому, якщо дозволяє бюджет, візьміть один із них.
 

Батарейки (для електричних пультів)

Найдешевші батареї зазвичай використовують нікель-металгідридну (NiMh) конструкцію. І, як і всі батареї, вони з часом руйнуються, хоча, як правило, досить довговічні.

Але ринок радіокерованих машин швидко переходить на літій-полімерні батареї або LiPo. Вони, як правило, дорожчі, легші і можуть утримувати більше енергії, що вимірюється в міліампер-годинах, або мАг. Чим більше число, тим краще. Але ємність акумулятора не визначає, наскільки він потужний. Для цього потрібно подивитися напругу. Вища напруга змушує двигун обертатися швидше, тому ви можете (або зможете) керувати ним швидше, припускаючи, що контролер і двигун можуть приймати вищу напругу.

Якщо все це викликає у вас головний біль, радимо придбати автомобіль, який комплектують з акумулятором. Потім, якщо вам потрібна запасна батарея, купіть її з такою ж напругою (або рейтингом S, 2S чи 3S) і таким же або вищим рейтингом C, що й батарея, яка входить у комплект.

Де їздити

Дорога чи бездоріжжя? Усе залежить від вашої машинки. Комусь до вподоби бездоріжжя: там можна знайти цікаві траси та місцевості. А хтось воліє вчитися керувати на звичній трасі.

Як і у справжніх автомобілях, існують також кросовери, як-от «траґґі», який поєднує «баґґі» (машинка з невеликим кузовом для їзди на нескладному бездоріжжі) і вантажівку-монстр (одна з найпопулярніших моделей для бездоріжжя). Якщо ви більше любите технічне бездоріжжя, то краулери — ваш варіант. Це неспішні завзяті моделі з невеликим кузовом. Як випливає з назви, вони не надто швидкі, зосереджені на бездоріжжі. Зазвичай вони мають хороший хід підвіски та чудове обладнання для подолання каменів, бруду, колод та інших перешкод. Краулери також чудово підходять для новачків, які не хочуть чогось надшвидкого.


Порада: перед покупкою перевірте наявність запчастин на автомобіль, який ви хочете придбати. 


Зображення — pinterest. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com