Як носити кардиган

30 січня 2024
Редакція

Жіночий кардиган має великий потенціал у гардеробі кожної жінки. Це один із тих предметів одягу, який можна використовувати практично в будь-який час року. Якщо вам не вистачає ідей для стильних та зручних нарядів для роботи, дому чи прогулянки з друзями, кардиган надасть їх. У цій статті ми розповімо, як використовувати кардиган для створення модних образів на різні випадки життя. 

Особливості жіночих кардиганів

Перш ніж перейти до того, як носити жіночий кардиган, варто коротко пояснити, що таке кардиган, та чим характеризується цей практичний елемент вбрання. Кардиган – це своєрідний светр, розрізаний спереду, який часто має форму зручної накидки. Зазвичай він не має коміра й може бути виконаний у різних фасонах. 

Популяризацію кардиганів у світі моди приписують Коко Шанель, оскільки в 1920-х роках вона розробила культовий кардиган із прямими кишенями та характерною контрастною чорною окантовкою. Цей фасон став справжнім хітом серед любителів моди, він досі вважається нестаріючою класикою, якої дотримуються й інші виробники одягу. 

Існує також думка, що кардиган і його назва мають набагато довшу історію, починаючи з середини 19-го століття, зокрема, під час Кримської війни. Згідно з переказами, кардиган був створений випадково, коли лорд уельського графства Кардиган Джеймс Томас Бруденелл розрізав свій вовняний светр.

Кардигани можна зав'язувати паском, застібати на ґудзики або залишити вільно звисаючим уздовж тіла. В інтернет-магазині модного одягу OneByOne можна придбати кардигани різної довжини, кольору, з різної тканини та з різними візерунками – тож ви точно знайдете варіант для себе!

Чому варто мати кардиган у своєму гардеробі?

Кардигани протягом багатьох років мають надзвичайну популярність серед жінок. У чому ж їх феномен? По-перше, вони справді універсальні – чудово пасують як до елегантних офісних образів, так і до повсякденних нарядів у неробочий час. Жінки також цінують їх за комфорт. Таку альтернативу светра можна легко накинути на плечі в будь-який час, коли похолодає, або зняти, коли стане надто тепло. По-друге, завдяки своїй практичній конструкції він жодним чином не зашкодить вашій ретельно укладеній зачісці чи макіяжу. Жіночі кардигани – це ідеальне поєднання стилю та комфорту, яке багато років тому оцінила справжня ікона моди Коко Шанель.

Ще одна важлива перевага кардиганів полягає в тому, що вони дуже довговічні. Запрошуючи кардиган жіночий в’язаний до свого гардероба, ви можете бути впевнені, що він залишиться з вами як мінімум кілька сезонів і подарує багато натхнення для створення різноманітних стилізацій!

Щоб кардиган добре виконував свою функцію, він повинен мати такий склад, який зігріватиме вас і дозволятиме вашій шкірі дихати. В цьому випадку краще за все вибирати кардигани з:

  • вовни будь-якого виду (наприклад, альпака, меринос, кашемір),
  • бавовни, віскози, модалу – особливо рекомендується алергікам.

Кому пасує жіночий кардиган?

Тепер, коли ви знаєте основні переваги жіночих кардиганів, ви напевно задумалися, чи пасуватиме вам цей елемент теплого одягу. Відповідь проста – однозначно так! Завдяки великій різноманітності кроїв і довжин, кожна жінка знайде варіант, який ідеально пасуватиме до її краси та фігури. Однак багато жінок вдаються в питання, як носити кардиган, щоб мати добрий вигляд. Нижче ми розповімо про це докладніше.

Як носити кардиган? Практичні поради

Як ви вже знаєте, кардиган є універсальним елементом одягу, тому його можна носити по-різному. Однак багато залежить від самої моделі. В магазині українського бренду OneByOne, можна знайти як елегантні, так і типово повсякденні варіанти. 

Чудовою базою стане однотонний кардиган нейтрального кольору. До більшості стилів пасуватиме чорний, темно-синій, бежевий або білий. З іншого боку, кардиган насиченого кольору може вивести базовий одяг на новий рівень. Який колір обрати? В останні сезони на модних подіумах домінують кобальтовий і рожевий, а також трохи приглушені відтінки синього і зеленого. Якщо вам подобаються візерунки, сміливо обирайте кардиган у клітку, смужку або з косами. Абстрактні візерунки та тонкі ретро-принти також повертаються в моду. Кардиган з таким мотивом надасть цікавого вінтажного характеру навіть найпростішій стилізації.

Кардигани зазвичай мають два види вирізу: V-подібний або на ґудзиках. Також можна зустріти моделі типу «конверт», які зав’язуються на талії, а не застібаються на ґудзики. Останні чудово пасують як другий шар, наприклад, поверх водолазки. Своєю чергою кардигани, які застібаються аж до шиї, мають добрий вигляд у поєднанні з обтислим топом, одягненим на голе тіло. Їх також можна носити розстебнутими як накидку поверх блузки.

Як носити короткий кардиган?

Останні роки в моді короткі кардигани, тобто такі, що закінчуються на талії або трохи нижче. Як носити такий светр, щоб мати неперевершений вигляд? Короткі кардигани, на приклад, кардиган-жакет молочного кольору, чудово пасують до штанів із завищеною талією. Це можуть бути як джинси, так і елегантні штани. Таке поєднання є модним і шикарним одночасно – завдяки завищеній талії наряд не відкриває тіло. Звичайно, штани із завищеною талією – не єдиний варіант. Короткі кардигани також можна поєднувати зі спідницею – короткою спідницею «олівець», або довгою з розкльошеним кроєм.

Як носити класичний кардиган?

Жіночий кардиган також може мати класичну довжину, яка закінчується в районі стегон або трохи нижче. Такий фасон дає багато можливостей для створення стилізацій та має добрий вигляд зі штанами різного крою. Джинси, брюки чинос, скіні, штани-сигарети або ширші костюмні штани дуже добре компонуватимуться з таким кардиганом! Він також створить не менш вдале поєднання зі спідницями – як більш повсякденними, так і елегантними.

Як носити подовжений кардиган?

Подовжені кардигани, безумовно, справжній хіт останніх сезонів. Вони мають дуже ефектний вигляд та відмінно пасують до різних типів фігури. Не знаєте, як носити подовжений кардиган? Найпростіший рецепт вдалої стилізації – поєднувати його з класичними вузькими джинсами та топом або футболкою. У холодні дні такий комплект має феноменальний вигляд з черевиками та шапкою, а в теплі можна додати класичні кеди. Звичайно, ви також можете носити подовжений кардиган з іншими штанами – але переконайтеся, що вони не дуже широкі. Поєднання довгого светра і широких штанів може мати дещо незграбний вигляд, що візуально додасть зайвих кілограмів. Цікавий трюк, який може надати вашому вигляду трохи іншого характеру, – підв'язати подовжений кардиган поясом. Така деталь чудово підкреслить талію.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше