Як навчити дитину доводити розпочате до кінця: практичні поради

18 листопада 2014
Versal
Діти завжди з ентузіазмом беруться за нову справу, з радістю починають відвідувати різні гуртки та секції. Однак у багатьох з них запал до розпочатого згасає досить швидко й інтерес до заняття може раптово зникнути.

Саме тому вкрай важливо ще з дитинства навчити малюка усвідомлювати, що будь-яку розпочату справу потрібно доводити до кінця.

Для того, щоб навчити дитину закінчувати розпочате, можна скористатися простими, але ефективними порадами та рекомендаціями.
 

Не все виходить з першого разу

Поки все виходить і йде добре, більшість дітей із задоволенням займаються улюбленою справою. Та щойно виникають перешкоди або щось йде не так, багато з них втрачають інтерес, засмучуються і навіть зляться. І, як наслідок, вирішують кинути розпочату справу. Це стосується всього: і ліплення з пластиліну, і гри на музичному інструменті, і заняття спортом.

У такій ситуації не треба дозволяти дитині здаватись перед труднощами. Завдання батьків – прийти на допомогу: допомогти зліпити складну фігуру, розібратися разом з інструкцією до конструктора, відтренувати складний гімнастичний рух удома. Таким чином, дитина, по-перше, зрозуміє, що в складних ситуаціях вона може розраховувати на своїх близьких. А, по-друге, усвідомить, що безвихідних ситуацій практично не буває.

Приклади для мотивації

Якщо дівчинка пішла в балетний клас, покажіть їй фільм про відомих балерин, їх нелегкий шлях і неперевершені виступи на сцені. Хлопчику, котрий захоплюється футболом, можна почитати біографію відомих спортсменів. Так діти почнуть розуміти, що у зірок, які досягли висот, теж була непроста дорога з перемогами і програшами, зі злетами й падіннями. І на вершині слави вони виявилися тільки завдяки тому, що не здалися й не кинули початого, а твердо і впевнено йшли до поставленої цілі.

Читайте продовження статті тут.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше