Як любити жінок

3 жовтня 2014
Редакція
9 порад від практикуючого психолога Наталії Білоусової про те, як любити жінку. Все по суті, на основі причин багатьох сімейних скандалів і розлучень.

Чоловіки - істоти невибагливі в емоційній сфері, нормальний хлопець може багато витерпіти заради симпатичної супутниці, якій подобаються він і секс. Жінки вимогливіші, але і до них можна знайти підхід. Якщо ви - чоловік і вирішили прочитати цю статтю - ви вже на півдорозі до успіху.

Узгодьте з нею соціальні ролі


Є жінки з комплексом єврейської мами. Є дівчата-вічні-діти. Є дівчатка-дівчатка і хлопці в спідницях. Є глави департаментів, нездатні зварити каву. Є клінічно невпевнені в собі моделі й чарівні посередності, яким заздрять всі. Є розумні скромні світські левиці та комунікабельні дурепи з докторським ступенем. Вам потрібна та жінка, з якою у вас співпадає розуміння соціальних ролей, вашої та її.

Нема нічого поганого, якщо дівчина пропонує: "ти мене одягаєш і платиш за квартиру, я слідкую за будинком і не відмовляю тобі в ліжку", а ви погоджуєтеся. Немає нічого страшного, якщо вона попереджає: "я налаштована на виховання дітей і кину роботу, плюс мені потрібна няня, щоб висипатися і пристойно виглядати". Це може бути навіть "давай я перепишу на тебе тітчину квартиру, вивчу Рубі і буду ходити голою, тільки шльопай мене частіше по попі". Єдиний критерій прийнятності будь-якої опції відносин - це згода обох сторін.

Левова частка глибоких сімейних конфліктів обумовлена такими​​ факторами: подружжя очікувало одне від одного не те, що партнер був готовий дати. Тобто на початку відносин вони елементарно не домовилися про те, яке саме спільне майбутнє створюватимуть, і поклалися на інтуїцію. А інтуїція щодо людей, яких не знаєш з пелюшок, часто не спрацьовує. Тому потрібно чітко вияснити, що вона готова вам дати і що хоче отримати від вас, порівняти це зі своїми бажаннями і зробити висновки: призначена вона вам долею чи попереду одні проблеми. Такі бесіди - це не "торгівля", яка засуджується романтичними стереотипами, а нормальні кроки на шляху до гармонійних стосунків. Небеса не подадуть вам сімейне щастя на блюдечку, але у вас є мізки і дар мови, щоб домовитись.

Пропонуйте рішення першим


Гендерно зациклені жінки переживають з приводу того, що за них хтось буде все вирішувати, відбере їх право на самовизначення і поставить по стійці "струнко". Я говорю не про те. Мається на увазі корисна звичка в ситуаціях, коли потрібно зробити вибір, визначатися швидше, ніж вона, і запропонувати свій варіант. Це не означає, що ваше слово не обговорюється. Просто жінки не люблять невпевненість. Навіть якщо і люблять, то здебільшого через материнський інстинкт, і рано чи пізно у виснаженої постійним прийняттям рішень дружини виникне спокуса сховатись в обіймах авторитарного тренера з бобслею.

Поганий діалог:

- Коханий, давай кудись сходимо повечеряти.
- Куди скажеш, кохана, мені абсолютно все рівно, можу хоч цвяхи їсти після всіх цих нарад.

Хороший діалог:

- Коханий, давай кудись сходимо.
- Давай, я якраз бачив новий ресторан ефіопської кухні, де офіціанти в пов'язках на стегнах читають Касту, як тобі?

Не зникайте без попередження


Я розумію, постійні звіти про те, чим ти займаєшся, принижують вільну людину. З іншого боку, хіба не це ви робите в твіттері? Тут якесь древнє таємне прокляття: як тільки ви затримуєтеся на годину довше, ніж зазвичай, не берете трубку, довго не реагуєте на повідомлення - навіть найбільш тверезомисляча холоднокровна флегматична жінка починає уявляти, як вас проковтнула змія, переїхала фура, забив до смерті п'яний шеф ​, Віра Брежнєва проїжджала повз і, закохавшись, назавжди відвезла вас у своєму золотом кадилаку. Тут нічого не вдієш. Жінки хвилюються, це природно. Вихід - попереджати її, що ви можете затриматися і піти в оффлайн, вирішуючи певні питання, навіть якщо шанси на це мізерні.  

Ремонтуйте речі вдома


Магія забивання цвяха і зміни прокладки в змішувачі для жінки еквівалентна священному трепету, який відчуває чоловік, спостерігаючи, як гора брудних овочів, закривавлених кісток і незрозумілих травичок за годину перетворюється у найсмачніший обід з трьох страв. Чоловікові-механіку хочеться поклонятися - бажання, увіковічене в класичному порно сюжеті про сантехніка. І навіть якщо тато з дідусем в дитинстві не водили вас до верстата в гаражі, пошукати інструкцію в інтернеті та спробувати стати домашнім майстром краще, ніж бурмотіти "я не знаю, десь там телефон електрика мама записала на шпалерах в коридорі". Практичні знання того, як впоратися з побутом, складають частину чоловічого еротизму і викликають повагу в тих, кому такі речі в принципі не вдаються чи нецікаві (більшість дівчат). Єдина хороша альтернатива - "слухай, візьми гроші в тумбочці та замов той унітаз, який тобі сподобається, разом з монтажем, бо я не такий сильний в естетиці інтер'єрів, як ти, заодно і туфлі собі в ТЦ навпроти купиш".

Виявляйте проактивну чуйність


Проактивний - це антонім реактивного, тобто ви не реагуєте, а дієте на випередження. У жінок частіше, ніж у чоловіків, змінюється настрій, вони надають більшого значення речам, про які чоловік забув би через хвилину. Тому слідкуйте за цією чутливою системою, наче це крихкий прилад, на який впливає погода, освітлення, новини, плітки і взагалі все, що завгодно. Як тільки поведінка жінки починає відхилятися від "норми" - любителька потеревенити довго мовчить, активна задумано "зависає", спокійна зривається на собаці, а міс впевненість виходить з ванної кімнати з червоними очима - запитуйте, чи все в порядку, чи не сталося щось, не чекаючи, поки вона закричить "я вже три місяці в депресії, якщо б я померла, ти б і не помітив". Думка про те, що для партнера її настрій так само важливий, як і для неї, буде радувати жінку. Тоді, можливо, вам навіть не доведеться почути щось на кшталт: "Мадонні виповнилося 55, як і моїй мамі, мама виглядає набагато гірше, і я така буду, ти мене кинеш заради студентки", "Барсік сумує, я почитала в інтернеті, у нього напевно рак" чи "я просто зрозуміла, що я бездарна нікчема, це все пояснює".

Критикуйте так, щоб це не виглядало як критика


Навіть якщо вам попався не дуже кмітливий екземпляр, і ви не можете її кинути, тому що шаленієте від форми її ніг і запаху її лосьйону, коректувати поведінку коханої можна так, щоб не образити її і не почути у відповідь їдких висловлювань у свій бік. Будь-яку благу ініціативу з сумнівним результатом найкраще спочатку похвалити, а потім вже обережно вказати на недоліки (ініціативи, ні в якому разі не жінки).

Поганий приклад:

"Весь офіс сьогодні з мене сміявся через твої кособокі суші. Замовили нормальні, підмінили їх на твої і розіграли кур'єра, у хлопця ледь сердечний приступ не стався".

Хороший приклад:

"Дуже смачний пиріг з яблуками, я з'їв весь! Ні-ні, я роздувся не від невдоволення, у мене просто алергія! А можеш наступного разу такий самий зробити, але з грушею? Ти така молодець!"

Виявляйте увагу, навіть якщо вам ліньки


Вважаєте квіти марною тратою грошей, а вона їх обожнює? Наступайте собі на горло (жінки зневажають жмикрутів) і купуйте квітку хоча б раз в тиждень. Вам видатків на кілька гривень, а їй радості на тисячу. Звикайте дарувати маленькі дрібнички без причини, і з часом сам факт дарування приноситиме вам таке ж задоволення, як їй факт отримання. До маленьких знаків уваги відноситься і запам'ятовування - більш реалістичний крок: записування в календар на телефоні - всіх дат, які вона вважає важливими. День вашого знайомства, день першого побачення, день, коли ви почали жити разом, коли ви запропонували їй руку і серце, день весілля, дні народження дітей, її мами, собачки, її іменини, День святого Валентина. Завжди майте під рукою який-небудь гідний подарунок, врешті-решт, це може бути сертифікат мережі парфумерії (ви ж знаєте, скільки коштують пристойні парфуми?). Це вбереже ваші нерви.

Хваліть її зовнішній вигляд, навіть якщо брешете


Стандарти нашого соціуму стверджують, що жінка повинна добре виглядати, і це твердження проникає у свідомість всіх дівчат - навіть вашої, яка зневажливо посміхається при згадці про моду і виголошує пафосні промови про фемінізм. Я розумію, що нову стрижку, а тим більше, нову укладку чи браслет, який вона вибирала чотири години, помітити складно на тлі кризи у Сирії, мінливості ринку опціонів та інших важливих речей. Але ви все ж постарайтеся. Якщо вона володіє вродженим смаком і одягається настільки непримітно, що ви не можете відрізнити її пастельні кардигани один від одного, створіть на телефоні повторюване нагадування зробити їй комплімент, закодоване під щось на кшталт "не забути про вітаміни". Якщо вона придбала вульгарну червону спідницю а-ля кабаре, колготки - крупну сіточку, в яких кожна її нога виглядає, як ковбаса, і збирається піти в цьому з вами на фуршет адвокатської колегії, утримайтеся від різких висловлювань. Поганий приклад: "Бачу, ти нарешті набралася сміливості побувати в секс-шопі". Хороший приклад: "Вау, це так сміливо, ти спокусиш всіх моїх колег, я зійду з розуму від ревнощів, не будь такою жорстокою. А ось шикарне чорне плаття, ми з тобою в ньому на танці ходили, пам'ятаєш, як чудово було?.." Пам'ятайте: будь-яка зміна зовнішнього вигляду свідчить про бажання подобатися вам, тому в загальному її потрібно сприймати позитивно, навіть якщо іноді вам хочеться одягти їй на голову пакет. А впевненість у тому, що їй вдається вам подобатися, безпосередньо впливає на її розкутість у сексі.

Визначте речі, які не будете робити ніколи, і повідомте її про них


Це дещо перегукується з пунктом № 1, але є нюанси. Багато речей здаються вам дрібницями, не вартими навіть згадки, а її від них трясе, і навпаки. Тому визначте ці пункти відразу, як завгодно пояснивши свої фанаберії: дитяча травма, алергія, я від цього стаю дратівливим, це робить мене нещасним, голоси в голові не дозволяють. І я НІКОЛИ не буду носити твою сумочку, вигулювати твого шпіца, ходити з тобою за лахами, влаштовувати спільні сімейні обіди для наших батьків. Чому важливо сказати про це вчасно і не вагаючись? Тому що, варто кілька раз поступитися з ввічливості, і потім доведеться ухилятися, дівчина подумає, що ви її розлюбили. А те, що ви її любите - це наріжний камінь, першоелемент, база і стрижень ваших відносин для неї. Це те, в чому ваша жінка в принципі не повинна ніколи сумніватися!

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Модульні будинки: з яких матеріалів їх виготовляють?
Якщо ви цілком серйозно задумалися про купівлю модульного житла, а ваша бабуся постійно запитує щось на кшталт “який це будинок за три тижні, з чого вони його роблять і як воно має триматися?”, то ця стаття написана саме для неї.
Читати більше