Як лікувати купероз: усі етапи

10 липня 2024
Редакція
Існує кілька типів судинних уражень шкіри, включаючи вроджені утворення, павутинні вени, варикозні вени та деякі інші нарости, які можна лікувати лазером. Можливе також лазерне видалення куперозу та розацеа. Медичні працівники, як-от дерматологи, можуть використовувати лазери різного покоління для вибіркового лікування кровоносних судин, залишаючи навколишню тканину неушкодженою.
 

Пацієнти, які можуть отримати користь від лікування, — ті, хто має почервоніння (багато тонких кровоносних судин), індивідуальні проблеми з кровоносними судинами або обидва випадки одразу. Тип лазера, що використовує медичний працівник, залежатиме від типу судинного ураження, яке слід лікувати, а також від кольору вашої шкіри.

Що очікувати під час вашого візиту

До лікування:

  1. Уникайте опромінення сонця, особливо полуденного. Використовуйте сонцезахисний крем широкого спектра з SPF 30 або вище і носіть захисний одяг (наприклад, капелюх).
  2. Уникайте ліків та добавок, які сприяють появі синців.
  3. Медичний працівник може застосувати актуальний анестетик за 30-90 хвилин до процедури оніміння ділянки.
  4. Потім він очистить ділянку, яку можна обробити. А далі надасть відповідний захист для очей. 
  5. Далі фахівець програмуватиме апарат з відповідними налаштуваннями та приставить наконечник на шкіру для вивільнення імпульсу лазерної енергії.
  6.  Відчуття під час процедури тривають недовго і часто їх описують як доторк нагрітої голки у кожному лазерному імпульсі. 
  7. Час лікування змінюється відповідно до розміру ділянки, яку слід обробити. Але типова обробка займає приблизно 15-30 хвилин.

Що очікувати після вашого візиту

Після лікування шкіра може тимчасово набрякнути. Синці — це поширений ефект після лазера. Іноді можуть виникати пухирці. Після реабілітаційний період може тривати до місяця, щоб побачити повні наслідки лікування, але кінцевий результат є постійним.

Подальша допомога

  1. Нанесення сонцезахисного крему та уникнення сонця протягом місяця є важливою умовою лазерної процедури.
  2. Не натирайте шкіру, поки вона заживає.
  3. Холодні компреси можуть допомогти від почервоніння та набряків.
  4. Якщо вас турбує скоринка, ви можете використовувати зволожувальний засіб або антибіотичну мазь доти, поки все не заживе.
  5. Проконсультуйтеся з вашим лікарем щодо реабілітаційного періоду. А також дотримуйтеся усіх його порад для найкращого ефекту після лікування.


 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com