Як доглядати за сумкою з натуральної шкіри: 7 лайфхаків

31 грудня 2020
Редакція

Жіноча стильна сумочка гармонійно підкреслює індивідуальний стиль та смак своєї власниці. Окрім цього, сумка – це функціональний елемент гардеробу, завдяки якому всі дрібні повсякденні речі можна мати при собі: ключі, гаманець, візитницю, гребінець, косметику, дзеркальце, парасольку і т. д. Асортимент сучасних сумок дійсно вражає. У продажу зустрічаються моделі різноманітних видів, які відрізняються не тільки зовнішнім виглядом, але і функціоналом. 

Найкращими сумками вважаються ті, які зроблені із натуральної шкіри. Шкіряні моделі мають безліч переваг, тому користуються неабияким попитом серед сучасних модниць. Натуральна шкіра – міцний, зносостійкий матеріал, який не боїться ні вологи, ні морозу, ні атмосферних перепадів. Натуральна шкіра непримхлива у догляді і довго зберігає свій вигляд, проте, все таки потребує деякого догляду. Експерти інтернет-магазину шкіряних сумок https://inbag.ua підготували для вас корисні поради, які допоможуть надовго зберегти красу аксесуару з натуральної шкіри.

Корисні поради по догляду за шкіряними сумками

Маючи шкіряну сумочку, не варто нехтувати правилами догляду за таким аксесуаром. Навіть дуже якісна шкіра з часом втрачає блиск, колір, м’якість, на ній можуть з’являтися різноманітні механічні пошкодження, які значно псують зовнішній вигляд аксесуару.

Як доглядати за сумками із натуральної шкіри:

  1. Не зберігайте шкіряні аксесуари в поліетиленових пакетах, натомість використовуйте мішечки із натуральної тканини.  Шкіра – натуральний матеріал, який «дихає». Від нестачі кисню і достатньої вологи шкіра стане жорсткою на дотик і може навіть потріскатись.
  2. Щоб уникнути деформації, заломів, вм’ятин на шкірі зберігайте такі сумочки в стоячому положенні, попередньо набивши їх зім’ятими  газетами. Газети вберуть лишню вологу і збережуть правильну форму виробу.
  3. Регулярно очищуйте сумку зовні і всередині. Для цього підійдуть м’які гелі та спеціальні засоби по догляду за натуральною шкірою, наприклад, воскове мило. Вироби із шкіри не можна прати. Дозволяється лише протирати вологою серветкою, змоченою у спецзасобі. Підкладку можна обережно випрати із рідким милом чи шампунем. Для зовнішнього очищення не використовуйте грубі губки і щітки, а також абразивні очищаючі засоби, оскільки вони можуть пошкодити ніжний натуральний матеріал сумки.
  4. Потурбуйтеся про те, щоб всі плями і забруднення видалялися одразу. Плями, які в’їлися в шкіру вивести буває дуже складно, а іноді – неможливо. Для швидкого чищення використовуйте спеціальні вологі серветки. Якщо серветки не допомогли, зверніться до професіоналів. Більшість плям можна вивести у хімчистці.
  5. Не допускайте тривалого впливу води на шкіру. Сильне промокання пагубне для натурального матеріалу. Якщо сумка сильно намокла, забезпечте їй правильні умови висихання. Прийшовши додому, набийте виріб зім’ятими газетами та поставте висихати при кімнатній температурі. Не ставте мокру сумку біля обігрівача чи батареї.
  6. Щоб сумочка не втратила свого кольору, уникайте довгого впливу ультрафіолету на її поверхню.
  7. Щоб шкіра залишалась м’якою та ніжною, час від часу протирайте її серветкою, змоченою в касторовому маслі. Якщо масла немає, використайте звичайний зволожуючий крем для рук.

Піклуйтеся про свою шкіряну сумочку, і тоді вона прослужить багато років, не втративши свого зовнішнього вигляду.

До речі, купити шкіряні сумки з доставкою по Україні можна у інтернет-магазині InBag. Доступні ціни, великий вибір, гарантована якість, сертифікація товару, зручні способи оплати – це про магазин шкіряних виробів InBag.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше