Як доглядати за шкірою, схильною до алергії

16 грудня 2022
Редакція

Схильною до алергії може бути шкіра будь-якого типу, у будь-якому віці, у жінок та чоловіків. Реакція може проявлятися по-різному: почервонінням, лущенням, свербінням, подразненням. Та у всіх людей з такою проблемою є дещо спільне — потреба в спеціальній доглядовій косметиці.

Правила догляду за алергічною та проблемною шкірою

У будь-якої алергії є два етапи: ремісія (стан спокою) та загострення. Коли з’являється алергічна висипка, говорять про фазу загострення. В цей час більшість інтуїтивно зменшують використання косметичних засобів, що правильно. Проте і на етапі ремісії за шкірою, схильною до алергії, потрібно доглядати по-особливому.

Головні правила щоденного догляду за шкірою алергіка:

  • відновлення та зміцнення гідроліпідного бар’єра — можливе завдяки використанню ліпідовідновлювальних кремів;
  • регулярне очищення шкірного покриву від бруду, залишків себуму, косметики — категорично не годяться для цього агресивні кислотні пілінги та жорсткі скраби, а тільки засоби для делікатного очищення;
  • щоденне застосування тоніків — для відновлення правильного рН, який підвищує опірність шкіри алергенам;
  • інтенсивне зволоження з одночасним заспокоєнням епідермісу — найкраще, щоб це були засоби на основі термальної води з корисними жирними кислотами, пептидами, пантенолом.

В період загострення алергії знадобиться спеціальне лікування. Проте використання правильних засобів для щоденного догляду дозволить зробити період ремісії максимально тривалим. Найбезпечнішою та найкориснішою для алергіків вважається не звичайна косметика з маркуванням «гіпоалергенна», а засоби з категорії дерматокосметики. Саме таку продукцію випускає міжнародний бренд La Roche-Posay.

Дерматокосметика La Roche-Posay: чим вона особлива?

Дерматокосметика La Roche-Posay — це косметика для щоденного використання з максимально безпечним складом. Формули всіх засобів розробляються за участі дерматологів спеціально для потреб чутливої та алергічної шкіри. Дерматокосметика цього бренду має максимально простий склад (без консервантів, віддушок, ароматизаторів), проте компоненти підібрані таким чином, щоб надавати максимальну користь проблемній шкірі.

Завдяки такому підходу вдалося створити косметику, яка абсолютно безпечна для людей з алергією, атопічним дерматитом та іншими шкірними проблемами. Крім того, більшість засобів La Roche-Posay годяться для догляду за шкірою малюків. А це найкраще підтвердження максимально високого рівня безпечності, гіпоалергенності та користі для епідермісу.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше