Як читати думки людей і впливати на їхню поведінку

20 червня 2019
Кирило Кр.

Поведінкою людини доволі легко керувати, особливо, коли вам відомі маленькі прийоми та хитрощі, кажуть психологи.

Пропонуємо вам 9 несподіваних фактів про маніпуляцію поведінкою людей і вплив на їхні рішення. Прочитати про них докладніше можна за посиланням після кожного пункту.

1. Якщо поплескати співрозмовника по плечу або зазирнути йому в очі, він із більшою готовністю сприйме вашу пропозицію.

2. Розширення зіниці свідчить про ступень невизначеності під час прийняття рішення. Якщо людина не дуже впевнена в своєму рішенні, вона відчуває збудження, через що зіниці звужуються.

3. Цей трюк використовують кишенькові злодії із нетверезими жертвами. Вони зав'язують розмову, приміром із відвідувачем нічного клубу, і під час бесіди починають непомітно хитатись. Людині здається, що це вона сама хитається, і, щоб втриматися на ногах, жертва починає робити незграбні рухи і втрачає рівновагу. Поруч із шахраєм миттєво з'являється його напарник, який ввічливо допомагає людині підвестися, і водночас - позбавляє її годинника чи гаманця.

4. Люди з високим рівнем тестостерону зазвичай мають ширше обличчя з високими вилицями. Вони також більш схильні до наполегливого та агресивного складу характеру.

5. Наш мозок підсвідомо пов'язує червоний колір з домінуванням та агресією. Відомо, що боксери в червоних шортах мають на 5% більше шансів перемогти, ніж їхні суперники в синіх.

6. У відомій дитячій грі "Камінь, ножиці, папір" хлопці зазвичай обирають "камінь" як більш "мужній" вибір. До речі, "ножиці" – найменш популярний варіант у дітей обох статей. Таким чином, найбезпечніший вибір – це "папір", бо він гарантує або виграш або нічию.

Інша хитрість, яка допоможе перемогти у багатьох іграх, – це вголос повідомити про свій вибір. Супротивник вважатиме, що ви блефуєте, і обере інший, менш вдалий варіант.

7. Продавці бездоганно засвоїли мистецтво керування нашими думками. Наприклад, класичний прийом у салонах продажу автомобілів або побутової техніки - навмисно завищити ціну на товар у ряді схожої продукції.

Коли чотири кавоварки стоять на плитці поруч, і три з них продаються за 200 доларів, а одна – за 400, кавоварка із завищеною ціною змушує покупця вважати, що три інші продаються дуже вигідно. Це тільки доводить, як мало ми знаємо про собівартість кавоварки або іншої продукції.

8. Сміх – це "соціальна емоція", яка нас об'єднує і допомагає налагодити стосунки, незалежно від того, наскільки насправді смішним був жарт.

Коли ви смієтеся разом із кимось, ви показуєте, що ця людина вам подобається, що ви з нею згодні, або що ви належите до спільної групи.

Дослідження показали, що спільний сміх сприяє довірливим стосункам. Отже, якщо ви бажаєте дізнатися про секрети людини, смійтеся з її поганих жартів.

9. Привабливість жіночого голосу коливається протягом менструального циклу. Пік привабливості припадає на момент циклу, коли зачаття найбільш можливе. Цей факт свідчить про те, наскільки наша прихована фізіологія впливає на тонкощі поведінки.

Джерело: bbc.com

Зображення: pinteterst.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com