Що таке квілінг?

11 квітня 2013
Oxana Kril

Від металу до паперу

Точної дати походження такого виду мистецтва як "квілінг" немає: хтось каже, що він з’явився після винайдення паперу в Китаї в 105 р. н.е., а хтось вважає, що цю техніку застосовували ще в Давньому Єгипті. Проте відомо, що колись використовувався не папір, а дротики. Скручуючи золоті та срібні дротики, на початку нашої ери виготовлялися прикраси і для жінок, і для оздоблення дому. Уже пізніше, в 1200 роках, коли метал перестав бути доступним і дешевим матеріалом для цього мистецтва, його замінили на папір.
 

Чекаючи нареченого

Квілінг – надзвичайно тяжкий вид мистецтва. Як мінімум, він потребує дуже багато часу. І це одна з причин, чому колись тільки дами вищого класу мали можливість займатися ним – вони, на відмінно від жінок робочого класу, не мали потреби у роботі, і чекаючи, доки хтось зробить їм пропозицію руки і серця, використовували вільний час саме на це мистецтво. "Коли ти працюєш з папером і клеєм, у тебе нема права на помилку – якщо ти її допустиш, треба починати все спочатку. Тому необхідно мати чітке уявлення, чітку картинку в голові, що саме ти хочеш отримати" - говорить про квілінг уже наша сучасниця, досить відома майстриня Юлія Бродська.

Квілінг для реклами

З Юлією Бродською співпрацюють близько трьох дюжин відомих компаній, які використовують її мистецтво для просування своєї продукції. Серед них Nokia, Starbucks, Ferrero, Neiman Marcus, Target, Imaginary Foundation та інші. Серед її клієнтів також і Google. "Google попросив мене створити тему для Chrome. Я отримала декілька листів від них, в яких йшлося про птаха з джунглів, щоб зробити це як татуювання" - говорить майстриня.

Від дебету і кредиту до паперу і клею

Серед відомих українських майстрів квілінгу варто згадати Світлану Мехер. Відносно недавно (11 вересня – 11 жовтня 2012 року) вона мала виставку своїх робіт в Кіровограді, від якої було почуто багато схвальних відгуків.

Світлана за професією бухгалтер, проте щоби відпочити любить закручувати папір і творити чудові композиції. Ось такий контраст.

Для жінки квілінг – це кручення з паперу, коли зі смужок нарізаного паперу виходить шедевр. Особливістю цієї українки є те, що вона на відмінно від багатьох, може провести й безплатні майстер-класи, дати поради, поділитися ідеями, навчити чомусь. Робить вона це зокрема завдяки Інтернету.

"Квілінг вчить терпінню, акуратності, посидючості. Заспокоює, знімає стрес і негативні емоції" - говорить Світлана.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше