Визначні і призабуті: письменники, публіцисти і науковці діаспори ХХ ст.

18 вересня 2018
Євгена Тищук

Хвиля нової української політичної еміграції, яка розпочалася після поразки в національно-визвольних змаганнях 1917 – 1921 років, примусила чимало талановитих українців йти у вигнання. Чим саме політична еміграція відрізняється від еміграції заробітчанина? Тим, що перша в буквальному сенсі марить Батьківщиною, тим, що вона не залишає сподівання на повернення додому. І саме тому на вигнанні гетьман Пилип Орлик написав свою славнозвісну «Конституцію прав і вольностей Війська Запорізького». Саме тому українська політична еміграція ХХ століття народила таку величезну кількість полемічних, художніх, публіцистичних, мемуарних праць, в яких буде обговорюватися найголовніше питання: як здобути українську державність, як відновити свободу українській нації та в який спосіб здійснювати цю роботу?

Якщо Вам цікавий спадок українців закордоном та їхні заповіти, Вам - саме на нашу лекцію, присвячену науковцям, письменникам та публіцистам, що віддано служили Україні.

21 вересня 2018 року в рамках “Історичного майданчика” 25-го Міжнародного книжкового Форуму видавців у Львові відбудеться лекція  Визначні і призабуті: письменники, публіцисти і науковці української діаспори

Час: 15:00–15:45 
Місце: Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. І. Франка, відділ періодики (вул. М. Драгоманова, 17)

Лектор  Станіслав Федорчук - український політолог, публіцист, автор книги “Демонтаж лицемірства” (К., 2012), голова Правління громадської організації “Українська народна рада Донеччини та Луганщини”. Нагороджений відомчою нагрудною відзнакою СБУ “Хрест доблесті” ІІ ступеня (2009), лауреат Премії ім. Якова Гальчевського у номінації “За публіцистичну діяльність” (2014).

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше