Виставка живопису
 Лери Літвінової
 «Діамантові відблиски»

11 лютого 2022
Леонора Янко

Відбулась персональна виставка Лери Літвінової «Діамантові відблиски» у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Панаса Саксаганського.

Виставка «Діамантові відблиски»  складається з робіт останніх двох років. Надихаючись життям мандрівників та дослідниками,  темою океанічного життя та діяльності створінь глибоководного світу, мисткиня проводить паралелі між розвинутим технократичним світом людини та надзвичайною силою оточуючій природи.

Лера Літвінова каже: «Працюючи над роботами до виставки «Діамантові відблиски» я знаходжу свій едем: зграї рибин, грайливі птахи, чарівна рослинність та людина посеред раю. Танок підводних істот зачаровує – це непереборне відчуття усеосяжних законів природи та в той же час крихкості істоти».

Лера Литвинова народилася у м. Фергана (Узбекистан). Картини Л. Літвінової знаходяться в приватних колекціях в Україні, Бельгії, Люксембурзі, Німеччині, Китаї, США, ОАЕ та ін. ​ У 2014 році її знакову серію «Дощ» придбав у свій фонд знаменитий європейський музей Маuermuseum (м. Берлін), згодом повторюючи цей досвід. У тому ж 2014 році  разом з мистецтвознавцем Леонорою Янко заснувала арт-простір Lera Litvinova Gallery, представляючи молодих авторів і видатних художників на українській та міжнародній арт-арені. ​Окрім власної мистецької діяльності, вона є успішним куратором, вже більш ніж 80 українських та міжнародних проектів. Лера Літвінова підтримує активну позицію у розвитку культури України. ​ У 2019 увійшла в рейтинг "Топ 100 успішних українок" за версією видання Ukrainian People. Мисткиня учасник та організатор культурних та соціальних проектів, вона займає активну позицію в реалізації принципу культурної дипломатії. 

​Музеї, які приймали виставкові проекти за участю робіт Лери Літвінової: MAUERMUSEUM - MUSEUM HAUS AM CHECKPOINT CHARLIE, м. Берлін, Музей історії міста Київ, Національний музей "Київська картинна галерея", Музей "Золоті Ворота",  Музей образотворчого мистецтва ім. Й. Буханчука, Музей-майстерня І. П. Кавалерідзе. Виставка  проходила з 21 січня по14 лютого 2022р. Відвідування згідно умов Музею.Адреса: м. Київ, вул. Саксаганського, 97. Далі роботи мисткині можна побачити у Lera Litvinova gallery за попереднім записом.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com