Виставка "ILLUSION" художника стріт-арту Johnny Crack відбудеться в Києві

11 березня 2016
Редакція
Вперше в Україні в Музеї історії Києва в рамках виставки "Illusion" будуть представлені роботи епатажного стріт-арт художника Johnny Crack. Хоча митець старанно приховує свою особистість, його численні графіті відомі у багатьох країнах світу й особливо мешканцям Нью-Йорку та Берліну.

Високий чоловік, одягнений у діловий костюм, на ньому біла сорочка, елегантна краватка, дорогий годинник та сонцезахисні окуляри - Johnny Crack не виглядає як графіті-розпилювач. Єдиним натяком є маленькі кольорові плями на його сонцезахисних окулярах...
 
Johnny Crack хоч і належить до стріт-артерів, але відрізняється від інших графітчиків. Його мотивація – не вандалізм або помста. Він малює графіті заради мистецтва та гострих відчуттів. Johnny Crack не присвоює територію, він залучає глядача з вулиць великих міст до діалогу. Його теми, як і своєрідний логотип, закликають прокинутися, бути живими та свідомими. Митець конфліктує з усталеним ритмом життя.
 
Леонора Янко, мистецтвознавець та директор галереї LERA LITVINOVA GALLERY каже, що роботи Johnny Crack - це виклик одноманітності та буденності, своєрідний поштовх у кризі знаходити натхнення, а у буденному житті – "вмикатися" та усвідомлювати життя як щастя саме по собі.
 
Стріт-арт - мистецтво відкрите для всіх, але швидкоплинне і недовговічне. Яскраві зображення безжально знищуються зі стін великих міст заради сірої нудьги. "Illusion" показує гру арт-об’єктів, у світі, де перевага надається не мистецтву, а яскравій рекламі з її маніпуляціями. Виставка "Illusion" - це своєрідне бажання Johnny Crack спонукати глядача замислитись або, принаймні, насолоджуватись мистецтвом.
 
Спеціально для виставки в Музеї історії Києва Johnny Crack підготував нову серію робіт, яка буде представлена українцям.

Запрошуємо вас приєднатися до обговорення такої неоднозначної для сприйняття митцями та громадськістю теми, як сучасний стріт-арт.
 
Презентація проекту відбудеться у закритому форматі 5 квітня о 18.30
в Музеї історії Києва (вул. Б. Хмельницького, 7)

Вхід тільки за запрошеннями.

Контакти організаторів www.llitvinova.com, Leonora.r.y@gmail.com
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше