Вишиванка на мільйон: бренди, які змусять вас полюбити етнічні мотиви

17 травня 2018
Редакція
В Україні сьогодні, 17 травня, відзначають День вишиванки. Культурний код нашого народу, розшита нитками чи бісером сорочка має особливе значення для кожного українця і, звісно, тисячолітню історію. Вишиванку вважають сильним оберегом від усього лихого, кольори ниток несуть у собі теж певне смислове навантаження. Опріч того, не варто забувати й про естетичну її функцію.
Відомо, що елементи української вишивки послужили чудовим доповненням для колекцій відомих у всьому світі модельєрів та будинків моди – Жан-Поль Готьє, Джон Ґальяно, Gucci, Valentino, Dolce & Gabbana. А в 2015-му американський Vogue опублікував статтю, у якій назвав українську вишиванку одним з головних трендів сезону. Що й не дивно. Адже використання етнічних мотивів в одязі - тенденція, що завжди буде актуальною. 
Ua Modna спеціально в цей день зробила вибірку брендів, які цінують українську історію, не забуваючи крокувати в ногу з часом.
 
І почне наш топ Тетяна Палій, дизайнер одягу та аксесуарів з використанням старовинної
української вишивки, власник та засновник торгової марки Tetyana Paliy.
Вона є учасницею показів та фестивалів в США, Канаді, Європі, та Україні.

 

 

ТМ "Tetyana Paliy" вирізняється з-поміж інших та є лідером на ринку не тільки завдяки неймовірно красивій машинній вишивці. Головною гордістю бренду є ретельна, кропітка і неймовірно красива вишивка ручної роботи.

 

 

Дизайнер Тетяна Палій сворює колекції за останньою модою, з використанням найновіших тканин та лекал, при цьому не забуваючи й про багатоманітну старовинну українську вишивку .
Тетяна успішно розробляє вишиті чоловічі та жіночі весільні комплекти, сукні і вишиванки, дитячі вироби, які вже давно відомі далеко за кордонами України , її колекції були представлені на найпрестижніших модних fashion-заходах. Колекції не залишились без уваги також серед зірок української естради. Шанувальницею вишитих дизайнерских виробів стала відома співачка Ірина Федишин, одяг для якої розробляє Тетяна, та інші зірки.

 

 

Побачити та приміряти ексклюзивні вироби дизайнера ви зможете завітавши до салону, який знаходиться в місті, наповненому шармом, ароматом кави та духом романтики - Львові, або замовити вподобану річ через інтернет.

Перейти на:

Сайт

Фейсбук

Інстаграм

Існує цікавий факт, що сорочки для жінок пряли тільки з конопель або льону. Вважалося, що ці рослини захищають майбутню матір і її ще не народжене дитя. Недарма про це пішла мова, адже далі мова піде про торгову марку, яка зберігає споконвічні традиції і при тому робить прекрасну половину людства більш модною та неповторною.

ТМ "Синій льон" народилася в місті Дніпро і вже 12 років вдягає українські родини в якісний лляний вишитий одяг. І не тільки українців, Синій льон відправляє свої дизайнерські вироби у понад 30 країн світу. 

У сукнях Синього льону виходять заміж у замках, їх вдягають найкрасивіші дівчата і жінки на конкурсах краси по всьому світові.

Засновниця і дизайнер ТМ Ірина Ковальова 12 років клопітливо збирала майстринь, які вишивають ці незвичайні сукні, підкреслюють жіночність та індивідуальність кожної пані.

Ідеальні лекала, легке мереживо й різноманітні вишивки створюють образ від Синього льону.

До слова, зараз бренд зробив приємну пропозицію своїм клієнтам. До 20 травня у них діє акція. При покупці однієї речі - знижка 30 %, двох - 50% (!). Деталі про торгову марку, ще більше фото та відгуків можна прочитати на їхній сторінці у Facebook.

 

Останній у вибірці, але такий fashion, бренд! 

 

Поєднуючи сучасні екологічні матеріали та комфортний крій, SVITLO розробляє авторський одяг та аксесуари, використовуючи для оздоблення старовинні візерунки з сімейних реліквій, рідкісні техніки шитва, раритетні мотиви вишиванок.

Дизайнери SVITLO дотримуються актуальних тенденцій у формах та кольорових рішеннях, розробляючи сезонні колекції та образи на міжнародні конкурси краси.

Одяг та намиста від SVITLO широко популярні як в Україні, так і за її межами.

Бренд допомагає у створенні look'ів для таких відомих людей, як-от Монсеррат Кабальє, Марина Порошенко, Катерина Осадча.

SVITLO - це вишиваний код у тобі сьогодні і назавжди. 

Контаки:

+380672346260
Kyiv, Ukraine
Instagram: @svitlo_official
Telegram: @svitlostyle
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Марина 28 березня 2019
Очень крутые идеи! Я взяла себе три штуки разных цветов на SvitStyle, буду яркая и стильная этим летом!)