Вибираємо дитячий горщик

26 січня 2015
Cokka
До появи унітазів ще на початку 19 століття, нічні горщики були звичним предметом побуту в міських будинках. Тепер горщик використовують в основному для маленьких діток, і до того ж не тільки у нічний час.
 
За формою усі дитячі горщики поділяються на дві категорії: круглі та сідлоподібні. На круглому горщику дитина сидить, як на стільчику, що дозволяє їй зводити ніжки разом. Такі горщики більше підійдуть дівчаткам. Круглі горщики можуть бути найпростішими – чаша з кришкою, або більш складної конструкції – дитячий стілець укомплектований круглим отвором, мають виріз на сидінні, під яким кріпиться знімний горщик. Дитина без особливих зусиль може самостійно сідати і вставати з нього. 
 
Сідлоподібний горщик має анатомічний вигин, підтримку ззаду та виступ між ніжками, який розводить ніжки в боки. Такий вид горщиків анатомічно більш підходить для хлопчиків.
 
Прогрес не стоїть на місці, як не стоять на місці й виробники дитячих горщиків. Зараз на полицях у дитячих магазинах, крім звичних горщиків, можна ще побачити відносно нові моделі. Наприклад, дорожні горщики стануть в нагоді при частих мандрівках. Ці моделі є компактними та легкими зразками звичайного дитячого горщика. 
       
В музичних горщиках є вбудована мікросхема з батарейкою, після того, як горщик наповниться – звучить мелодія. Дана функція допомагає звикнути до горщика та нагадає батькам, що необхідно прибрати.


Горщики-іграшки виробляютсья у вигляді різноманітних іграшок, тваринок, транспорту (машинок, мопедів) і т.д. Такі моделі привертають увагу дитини і допомагають швидше навчитися ним користуватися. Проте лікарі не рекомендують постійно їх використовувати, бо дитина може засиджуватися на ньому, а це може бути шкідливо для її здоров'я.
 
Горщик-трансформер - це горщик три в одному: підставка-сходинка для ванни та унітазу, сидіння на унітаз та маленький стілець-горщик. 
 
Горщики з підставкою знизу не перекинуться, коли дитина вставатиме з нього, і вміст не опиниться на підлозі. Підставка забезпечує додаткову стійкість.
 
Є ще тренувальні горщики для хлопчиків. Вони виконані у формі пісуара. Такий горщик за допомогою кріплень та присосок можна прилаштувати до унітаза чи стіни.
 
Отже, при виборі горщика для вашого малюка зверніть увагу на наступні поради:
 
  • Горщик має бути обов'язково виготовлений з нетоксичного матеріалу. На поверхні не має бути тріщин, подряпин та будь-яких інших дефектів, які можуть травмувати ніжну шкіру малюка.
  • Якщо горщик розширений донизу, він буде більш стійким.
  • Кришка повинна захищати від неприємних запахів.
  • Для зручного догляду та користування горщиком потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлений горщик, особливості його форми та конструкції.
  • Процес прибирання має бути простим та легким.
  • Безумовно, розмір горщика має відповідати розмірам дитини, він не повинен бути завеликий або замалий, бо дитині буде незручно на ньому сидіти. Краще вибирати моделі з спинкою, бо вона забезпечує підтримку ззаду, чим робить сидіння комфортнішим.

     Бажаю вдалого вибору!
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше