Вибираємо догляд на осінь: які засоби допоможуть підтримати красу

24 жовтня 2023
Редакція

Зміна сезонів зазвичай позначається і на нашій зовнішності. Особливо гостро сприймається перехід від тепла до холоду. Зазвичай виникають такі побічні ефекти, як почервоніння, лущення та сухість шкіри, висипання та ламкість волосся. Такі особливості не лише негативно позначаються на красі та настрої, вони також викликають фізичний дискомфорт. Щоб цьому зарадити треба перш за все скоригувати догляд. Косметичку варто наповнити засобами, які розраховані саме на профілактику проблем, викликаних впливом холоду.

Вибираємо догляд за обличчям

Шкіра обличчя найбільш уразлива до осінніх холодів. Вітри, мороз, перепади температури в приміщенні та на вулиці стають причинами таких естетичних проблем, як:

  • лущення;
  • тьмяність кольору;
  • акне;
  • сухість;
  • загострення куперозу.

Засоби, які використовувалися в літню пору зазвичай не можуть зарадити цим негативним проявам через те, що вони занадто легкі, не забезпечують захисний бар’єр. Тож саме час замінити їх на найбільш підхожі.

Перш за все вибираємо креми та включаємо в догляд сироватки. Такі засоби у великому асортименті представлені на онлайн-сервісі «Шафа».

Яким має бути крем для осені

Орієнтуватися треба на склад та консистенцію. На холодну пору потрібні креми з більш густою текстурою. Досягається вона шляхом присутності поживних речовин та компонентів: олійок, вітамінів, пантенолу тощо. Такі засоби живлять шкіру, захищають від сухості та лущіння, створюють на її поверхні невидиму плівку-бар’єр, яка не дає вологі випаровуватися під дією морозів та вітрів.

Проте треба звертати увагу на склад крему. Деякі олійки не поглинаються шкірою і призводять до утворення комедонів. Такими властивостями наділені олійки паростків пшениці, абрикосових, виноградних та персикових кісточок, соняху та мінеральні. Вони досить дешеві, тому поширені у виробництві косметики. Проте, якщо шкіра проблемна, то від кремів, в складі яких є ці речовини, краще відмовитися. Альтернативою можуть стати засоби з олійкою ши. Вона не забиває пори та не викликає появи комедонів.

Порада: купіть 2 креми. Один денний, другий – нічний. Нічні зазвичай більш жирні, та під час сну встигають поглинутися і добре живлять шкіру.

Важливість використання сироватки

Такі засоби забезпечують глибоке зволоження. Але, щоб вони працювали, після нанесення сироватки треба відразу ж нанести крем, який стимулює проникання активних компонентів в шкіру.

Проте, аби досягти гарного зволоження, сироватку варто обирати з певними речовинами в складі:

  • гіалуроновою кислотою;
  • ретинолом;
  • витяжкою зі слизу равлика;
  • ніацинамідом.

Порада: використовуйте сироватку під альгінатну маску, аби покращити її поглинання.

Вибираємо догляд за волосся

Ця частина нашого тіла теж страждає від при зміні сезонів. В холодну пору волосся стає ламким, сухим, тьмяним, швидко засалюється біля коренів, а ще накопичує статичну енергію та електризується. Всі ці негативні фактори можна попередити та знизити їх вплив шляхом правильно підібраних засобів догляду.

Шампуні та кондиціонери треба обирати з опцією зволоження. Після миття голови варто наносити термозахист (так, він захищає не лише від високих, а й низьких температур) та масло на кінчики. Також слід придбати спеціальний спрей, який знімає статичну енергію.

Порада: восени краще менше використовувати фен. Волосся і так стає пересушеним та ламких через вплив холоду та перепаду температур. Фен тільки посилить ці проблеми.

Вибираємо догляд за тілом

Подбавши про обличчя та волосся, варто приділити увагу і іншим частинам тіла. Шкіра рук, шиї та ніг теж страждає від холоду і температурних. Частою проблемою є пересихання, лущіння, сухість та свербіж. Аби зменшити прояв цих факторів та запобігати їхньому виникненню, треба ввести в щоденний догляд використання кремів та лосьйонів для тіла. Причому обирати їх треба з поживними, зволожувальними та заспокійливими компонентами в складі.

Наостанок наголосимо – не лінуйтеся підбирати правильну доглядову косметику. Так ви не тільки попередите проблеми зі шкірою, які виникають при похолоданні, а й передчасне старіння.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше