Вибір типу бритви 2021: Що обирають сучасні чоловіки

14 травня 2021
Редакція

Для того щоб чоловікові відчувати себе впевнено, обов'язково потрібно мати або доглянуту борідку, або гладке обличчя. А для цього обов'язково потрібно мати якісний інструмент і все для гоління. Видів хороших бритв зараз пропонується на ринку безліч, однак тільки деякі з них гарантують ідеальний ефект. Найбільш гладке гоління можна отримати при використанні небезпечної бритви або Т-подібної. Чим вони відрізняються, і яку з них вибрати, поговоримо в цій статті.

Небезпечна бритва: чому класика досі так популярна?

Небезпечна бритва вважається не просто класикою, а найстарішим з існуючих станків для гоління. У археологів є незаперечні докази цього, оскільки вони знаходили такі бритви на розкопках Давньоримської епохи.

Ще сто років тому у всіх цирюльнях можна було поголитися за допомогою справжньої небезпечної бритви. Зараз же це особлива процедура, яку цілком оцінять естети й прихильники старовини. Адже щоб поголитися, потрібно витратити певну кількість часу і насолоджуватися монотонним унікальним процесом. А натомість отримаєте ідеально гладке обличчя.

Також небезпечна бритва коштує досить недешево, проте купують її на все життя. І якщо порівнювати таку покупку з одноразовими бритвами, то вже за рік-два таке вкладення коштів вам окупиться.

У небезпечної бритви не передбачено змінну леза. Тому потрібно навчитися правильно заточувати моделі. Цьому можна навчитися після перегляду відео-уроку від професійного майстра, що можна знайти в Інтернеті.

Якщо заточити бритву правильно, то вона буде ідеально зрізати волоски у напрямку росту, і при цьому не залишить роздратування. І при цьому волосся не так швидко починає відростати, як при використанні інших типів бритв.

Універсальність небезпечної бритви в тому, що вона відмінно підходить для будь-якої довжини волосся. Гостро заточене лезо здатне за один підхід прибрати з обличчя будь-який обсяг волосся, незалежно від їх довжини.

Після роботи з лезом, його обов'язково потрібно ретельно обробити, щоб не допустити розмноження бактерій. Витирати потрібно тільки м'якою тканиною і не чіпати саме вістря для того, щоб завчасно не затупити.

Завдяки тому, що небезпечна бритва ідеально зрізає волосся, вона повністю відповідає своїй назві. Оскільки не можна торкатися до бритви пальцями ні в момент, ні після гоління, адже існує високий ризик  порізатися. І потрібно правильно зберігати небезпечну бритву, подалі від дітей. Не можна залишати лезо, не підсушивши його, щоб не виникало корозії.

Звичайно, навчитися користуватися такою бритвою не дуже просто. Але коли це вдасться, Ви зможете цілком насолоджуватися приємним процесом, який гарантує ідеальну гладкість.

Т-подібна бритва для цінителів гладкого гоління

Такий станок є набагато безпечнішим, ніж небезпечна бритва. Т-подібна бритва отримала свою назву завдяки особливій формі літери Т. Стандартне лезо заховано під головкою станка. Це означає, що істотно знижується ймовірність порізатися під час гоління, тому така бритва прощає помилки новачкам.

Також при використанні такого станка простіше дотримуватися правил гігієни. Лезо легко витягнути, викинути і поставити замість нього інше. Для цього відкручується головка бритви. А також після кожного застосування важливо промивати бритву. При цьому необхідно стежити за чистотою, сухістю, і гостротою бритви, щоб вчасно міняти леза. Пам'ятайте, що бритва може заіржавіти у вологому середовищі.

При використанні Т-подібної бритви, її потрібно тримати рівно і акуратно вести у напрямку росту волосся. Голитися таким станком не складно. Процес не вимагає від Вас додаткового тиску руками на бритву. Т-подібний станок буде рухатися по шкірі за рахунок тільки своєї ваги. І таким чином Ви не пошкодите верхній шар шкіри, і не виникне неприємного свербіння і подразнення.

Звичайно, не забувайте про засоби по догляду після гоління. Для того, щоб додатково убезпечити свою шкіру.

Що ж вибрати: яка бритва краще?

Ці дві бритви мають кардинальні відмінності, але також вони досить схожі. Якщо Ви ніколи не голилися ні тієї, ні іншої, то для початку краще скористатися Т-подібним станком. Він допоможе звикнути до користування класичним лезом. І такою бритвою безпечніше, простіше і швидше справлятися.

А коли вже звикнете, і вам буде не вистачати якості гоління і захочеться отримати ідеальне очищення обличчя від волосся, тоді можна спробувати вже небезпечну бритву.

Щоб вибрати дійсно якісну бритву, найкраще відвідати сайт Barbercompany. Це відмінне місце для справжніх чоловіків, де широкий вибір і вигідні ціни.

 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com