Всі твори братів Стругацьких офіційно виклали у вільний доступ

24 березня 2017
Женя Гунчевська
Творчість братів Бориса та Аркадія Стругацьких вважається класикою наукової фантастики. Тепер вcі їхні твори опубліковані на офіційному сайті у вільному доступі. Таке рішення прийняли їхні діти, Марія та Андрій Стругацькі, про що останній повідомив на своїй сторінці у Facebook.
 
ain.ua
 
Раніше, в 2014 році спадкоємці фантастів вирішили прибрати твори письменників з вільного доступу, мотивувавши це боротьбою з піратством. Три роки на офіційному сайті можна було знайти тільки бібліографію авторів, а повні тексти рекомендувалося купувати в офіційних інтернет-магазинах.
 
Незважаючи на це, книги як і раніше можна було завантажити безкоштовно на багатьох онлайн-ресурсах. Сам Борис Натанович Стругацький, який помер в 2012 році, обговорював з видавцями проблему піратського поширення творів, але після смерті не залишив конкретних розпоряджень про електронну дистрибуцію текстів. Тому діти письменників оголосили, що "піратство, на жаль, перемогло" і повернули всі тексти у вільний доступ.
Аркадій і Борис Стругацькі з кінця 1950-х років написали близько 30 повістей, романів і п'єс, в тому числі "Важко бути богом", "Понеділок починається в суботу", "За мільярд років до кінця світу", "Равлик на схилі" і "Пікнік на узбіччі". На основі останньої повісті режисер Андрій Тарковський зняв фільм "Сталкер". Всього за творами братів вийшло близько 20 екранізацій.
 
Українська студія GSC GameWorld створила серію ігор S.T.A.L.K.E.R, яка хоч офіційно ніяк не пов'язана з творами фантастів, але запозичує багато елементів з "Пікніка на узбіччі" і "Забутого експерименту".
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше