Вплив мистецтва на моду 

30 жовтня 2023
Дарина

Художники завжди були вагомою частиною модної індустрії. Відомі бренди запрошують їх до роботи над колекціями одягу, декорацій для шоу, створення рекламних кампаній та інших процесів. Такі колаборації призводять до створення справжніх витворів мистецтва, які можна одягнути на себе. 

Взаємодія між модою та мистецтвом є невід'ємною частиною культурного розвитку суспільства. Художники пропонують новий рівень креативності і показують одяг не як просто практичний предмет, а як засіб вираження особистості та поглядів. 

Перше місце у списку колаборацій модних брендів з художниками займає французький Дім моди Louis Vuitton. З 1980-х років він співпрацював із Сезаром, Солом Левіттом і Олів’є Дебре. 

У 2001 році бренд представив колаборацію зі Стівеном Спраузом. Його графіті покрили всі моделі сумок Louis Vuitton. А у 2007-му, Джейкобс показав колекцію з образами медсестер, на яку його надихнула серія однойменних робіт Річарда Принса.

У 2014 бренд реалізував колаборацію з Френком Гері,  щоб знайомити аудиторію з сучасним мистецтвом. Серед експонатів були класичні сумки з яскравим декором у стилі авангард. 

Ви точно бачили знамениту сукню Yves Saint Laurent з графічними малюнками. Вона теж була створена в колаборації з художником Piet Mondrian у 1965 році. Сукні з цієї колекції стали іконічними. 

Ці колаборації демонструють, як мистецтво може впливати на моду, а мода популяризувати мистецтво. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com