Вперше в історії український фільм претендує на "Оскар" (трейлер)

4 грудня 2015
UAPOST.US
Уперше в історії українська стрічка потрапила до шорт-листа номінації на "Оскар" за найкращий документальний фільм.

Експерти Американської кіноакадемії оголосили список з 15 документальних фільмів, 5 з яких боротимуться за "Оскар". У шорт-лист увійшла картина українського режисера Євгена Афінеєвського "Зима у вогні" (Winter on Fire).
 
Стрічка знята у копродукції США, Великої Британії та України. Вона розповідає про події на Євромайдані. Раніше "Зима у вогні" вже демонструвалася на Венеційському кінофестивалі та отримала нагороду на кінофорумі у Торонто.

Повідомляється, що права на кінокартину про Майдан купив стрімінг-сервіс Netflix.

Серед 15 претендентів на "Оскар" можна відзначити фільм "Емі" (Amy) про співачку Емі Уайнхаус, прем'єра якого відбулася в Каннах, "Погляд тиші" (The Look Of Silence) про масові вбивства в Індонезії "оскарівського" номінанта Джошуа Оппенхаймера, "Що трапилося, міс Сімон?" про співачку і активістку Ніні Симон.

Фінальний список номінантів оголосять 14 січня. Вручення премій Американської кіноакадемії Оскар відбудеться 28 лютого 2016 року в Dolby Theatre в Голлівуді.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше