Вітаю з днем пам'яті Ісуса На вина,С ем. день,Сим. Стовп., Фукла-буряк., Анд. Тепл.,1 Вер. - Дн. Зна.,Всес.-Напис. Лист., Нар.-Осе.,Под. Руд. Коту ,Акац. , Bідб. пал.,Mиру-Нім.,Mолит.- Tвор.,Mіс.Oбізн.-хвор. Альцг., Ем.Натт-Oпер.-США,Кіран.-Грен .,Рев.-Лі

5 вересня 2023
Volodumur Rizak

Наша група вітає усіх з день пам'яті Ісуса Навина , Семенів день , Симеон Стовпник , Фукла-буряківниця , Андрій Тепляк , 1 Вересням - Днем Знань , Всесвітній День Написання Листів , День Народження Осені , День Подяки Рудому Коту , День Акації , Всесвітній день відбитків пальців , Всесвітній день миру в Німеччині ,Всесвітній день Mолитви про Tворіння , Всесвітній місяць обізнаності про хворобу Альцгеймера , День Емми Натт або День оператора в #США, День Кірані в Гренаді , День Революції 1969 року в Лівії , День австра лійської мімози (Wattle Day) , День батька у Кірібаті , День ветеранів у Польщі , День вчителя в Сінгапурі , День журналіста на Тайвані , День запобігання стихійним лихам у Японії , День знань та студентської молоді Туркменістану , День пам'яті початку Другої світової війни , День прапора в Гондурасі, День секретаря в Зімбабве , День спонтанного прояву доброти в Новій Зеландії , День фахівця з будівництва та відповідності нормативно-технічним стандар там в #США , Міжнародний день приматів , Місяць поінформованості про акне в Канаді , Національний день вишневого поповера в #США , Національний де нь гіро в #США , Річниця початку збройної боротьби за незалежність Еритреї , Тиждень визнання заслуг клінічних медсестер !!!    

1 вересня — яке церковне свято, чому варто переїжджати до нового будинку і слідкувати за птахами

Яке сьогодні свято в церковному календарі та кому моляться віряни — читайте в матеріалі ТСН.ua.

Сьогодні, 1 вересня, в православному календарі — день пам’яті Симеона Стовпника. Він був сирійським християнським монахом, який заснував нову форму аскези — стовпництво. Славився тим, що провів на стовпі 37 років у пості й молитві, а також іншими аскетичними подвигами. Він був проповідником, який отримав від Бога дар зцілювати душевні й тілесні хвороби, передбачати майбутнє. Він шанується в лику преподобних у православній і католицькій церквах.

Симеон народився в поселенні Сисан на межі Кирестики та Кілікії в християнській родині і в дитинстві прийняв хрещення. Почувши в храмі читання євангельських блаженств, Симеон попросив старця, який стояв поруч, роз’яснити їх зміст і після його проповіді пішов до пустельного місця та почав свої аскетичні подвиги. Потім прийшов до одного з монастирів, де через сім днів лежання перед воротами був прийнятий ігуменом до братії і у 18 років прийняв монашеський постриг.

В монастирі Симеон носив мотузку з пальмових гілок, яка врізалася йому в тіло і спричинила гноїння. Ігумен порадив йому послабити свою аскезу або покинути монастир. Симеон покинув монастир і поселився на дні безводного колодязя, а потім у кам’яній печері неподалік села. На період Великого посту він повністю відмовлявся навіть від води і хліба, до того ж двадцять днів молився стоячи. Його слава поширилася серед людей, які приходили до нього по духовну підтримку, молитву і благословення. Остерігаючись мирської слави і дотримуючись самотності, Симеон побудував стовп висотою 4 метри, а згодом пiдвищував його, де влаштував собi маленьку келiю для молитви.

Церковне свято 1 вересня — день пам'яті Ісуса Навина
Ісус Навин був ватажком ізраїльських племен, який очолив їх після смерті Мойсея. Він був пророком, який отримав від Бога доручення завоювати Ханаан і розділити землю між племенами. Він був також відважним воїном, який перемагав своїх ворогів за допомогою чудес. Він перейшов Йордан, зруйнував стіни Єрихону, зупинив Сонце і Місяць, і висадив на стовпах п’ять царів ханаанських. Він помер у віці 110 років і був похований у Ханаані.

Прикмети 1 вересня

Народні прикмети 1 вересня

Мухи почали боляче кусатися — до негоди.
Птахи вже відлетіли на південь — чекайте на затяжну осінь.
Чайки кружляють над головою — будуть ще теплі дні.
Що сьогодні не можна робити
Наші предки вірили, що цього дня не варто подорожувати, тому що поїздка може закінчитися проблемами зі здоров'ям і фінансами. Під час прибирання в оселі не можна підмітати підлогу, бо можна "вимести" щастя й кохання. Не викидайте зі столу недоїдки, їх краще віддати нужденним.

Що можна робити сьогодні
В церковному календарі від цього дня починається особливий період, який називається Новоліття. Здавна вірили, що він є найбільш сприятливим для переїзду до нового будинку чи укладання важливої угоди. А ще в народі вважали, що в цей час потрібно вінчатися — така пара проживе довге щасливе подружнє життя.

День Конституції Словаччини
1 вересня 2023 рік, п’ятниця. Чи відомо вам, що єдиний в світі горизонт, який показує точний сонячний час, розташований в словацькій Старої Бистриці? Це пов’язано зі своєрідною унікальною географією даної місцевості. Після Австрії, Словаччина...
дізнатися всі подробиці про День Конституції Словаччини →

День Незалежності Узбекистана
1 вересня 2023 рік, п’ятниця. В Узбекистані рукостискання прийнятно тільки в тому випадку, якщо один одному тиснуть руку чоловіки. Спосіб привітання узбецької жінки або поважній групі більш галантний. Їй віддається уклін, коли ваша права рука,...
дізнатися всі подробиці про День Незалежності Узбекистана →

День знань
1 вересня 2023 рік, п’ятниця. Коли дітям йти в школу на перший дзвінок в перший навчальний день, він вихідний або переноситься, як відпочиваємо в вересні і скільки коштує зібрати дитину до школи - найточнішу відповідь знає лише ваш класний кер...
дізнатися всі подробиці про День знань →

Всі календарі та свята на 1 вересня: Білорусь, Вірменія, Словаччина, Узбекистан, #Україна, дні Конституції в країнах, дні вчителя, жіночі дні в різних країнах, розумні події, Іспанія, Австрія, Аргентина, Гондурас, Гренада, Домініканська республіка, Зімбабве, Кірібаті, Канада, Колумбія, Куба, Мексика, Німеччина, Незвичайні свята, Нова Зеландія, Перу, Польща, Сінгапур, #США, Туркменістан, Хорватія, Японія, всесвітні дні і міжнародні свята, гастрономічні дати, дні батька в світі, дні тварин, свята киці, фінансові свята

Свята та дні пам’яті 1 вересня

Всесвітній день відбитків пальців
Всесвітній день миру в Німеччині (з 1966 року)
Всесвітній день молитви про творіння
Всесвітній день написання листів
Всесвітній місяць обізнаності про хворобу Альцгеймера
День Емми Натт або День оператора в #США (в вересні 1878 Емма Натт стала першою жінкою телефонним оператором, і з цього моменту це стало жіночої індустрією)
День Кірані в Гренаді (Неофіційне свято. Кірані Джеймс, який народився 1 вересня 1992 року, спринтер з Гренади, спеціалізувався на дистанціях 200 і 400 метрів. Він є першим і єдиним олімпійським призером Гренади. в Лондоні 2012 року)
День Революції 1969 року в Лівії
День австралійської мімози (Wattle Day)
День батька у Кірібаті
День ветеранів у Польщі
День вчителя в Сінгапурі (Дата на 2023 рік. Відзначається в першу п'ятницю вересня)
День журналіста на Тайвані
День запобігання стихійним лихам у Японії (防災 の 日 bousai no hi)
День знань та студентської молоді Туркменістану
День пам'яті початку Другої світової війни (коли Німеччина вторглася до Польщі в 1939 році)
День прапора в Гондурасі
День рудих котів
День секретаря в Зімбабве (Дата на 2023 рік. Відзначається в першу п'ятницю вересня)
День спонтанного прояву доброти в Новій Зеландії
День фахівця з будівництва та відповідності нормативно-технічним стандартам в #США
Міжнародний день приматів
Місяць поінформованості про акне в Канаді (також Місяць здоров'я черепно-лицевої ділянки та місяць обізнаності про рак простати)
Національний день вишневого поповера в #США
Національний день гіро в #США (це блюдо з м'яса, підсмаженого на вертикальному крутиві, зазвичай подається як бутерброд)
Річниця початку збройної боротьби за незалежність Еритреї (з 1961 по 1991 рік ця невелика країна в Східній Африці вела війну за свою незалежність від Ефіопії)
Тиждень визнання заслуг клінічних медсестер
Схід та сонячний захід у столицях: Мадрид, Іспанія ES; Мінськ, Білорусь BY; Єреван, Вірменія AM; Оттава, Канада CA; Берлін, Німеччина DE; Веллінгтон, Нова Зеландія NZ; Варшава, Польща PL; Вашингтон, #США US; Ташкент, Узбекистан UZ; Київ, #Україна UA; Токіо, Японія JP

Знаменні події
У 2017 році в німецькому місті Гамбурзі офіційно відкритий європейський рентгенівський безконтактний електронний лазер (XFEL).
З 2016 відбулося сонячне затемнення.
У 2006 році в #Криму почав працювати перший в світі справжній кримськотатарський телеканал ATR.
У 2004 році в школі № 1 Беслана (РФ) були захоплені в заручники щонайменше 1200 дітей і дорослих. За офіційними даними, напад здійснювалося 32 бойовиками. В результаті невдалої операції російських спецслужб загинуло майже 300 заручників.
У 2001 році покарання смертною карою в українському судочинстві замінено на довічне ув'язнення.
У 1996 році в Україні введено національну валюту - гривня.
У 1964 році в Києві відкрито перший в Україні широкоформатний кінотеатр «#Україна».
У 1939 році Третій Рейх скоїв збройний напад на Польську республіку. Початок Другої Світової війни в Європі.
У 1898 році відкрився Київський політехнічний інститут. Ідея його створення була висловлена ще в 1880 році, але перші збори установчого комітету відбулися тільки в 1896. Першим директором Політехнічного інституту 30 січня 1898 був призначений професор Віктор Львович Кирпичов, а першим головою Комісії на випускних іспитах, в 1903 році став Дмитро Менделєєв.
У 1866 році відкриття залізничної магістралі на ділянці Одеса - Балта довжиною 257 верст.
У 1859 році Керрінгтон і Ходжсон незалежно один від одного відкрили спалахи на Сонці.
У 1819 році вперше поставлена на сцені Полтавського театру п'єса Івана Котляревського «Наталка Полтавка».
У 1804 році німецький астроном Карл Хардінг відкрив третій астероїд - Юнону.

Народилися
У 1877 році Френсіс Вільям Астон, британський фізик і хімік, лауреат Нобелівської премії з хімії 1922. За допомогою сконструйованого ним мас-спектрометра Астон відкрив 213 стійких ізотопів хімічних елементів, визначив їх відносну поширеність.
У 1875 році Едгар Райс Берроуз († 1950), американський письменник, автор романів про Тарзана.
Померли
У 1982 році Гаскелл Каррі, американський математик і логік. Програма його досліджень сприяла становленню конструктивного підходу до вироблення основ математики.

https://sun6-21.userapi.com/impg/wwSlXTjTOvGWWL...

https://sun6-23.userapi.com/impg/paisEfywjgQ_Em...

https://sun9-29.userapi.com/impg/_yGYfjK95yo2kV...

https://sun6-23.userapi.com/impg/N28oHb5H5HqAcu...

https://sun6-20.userapi.com/impg/W88cF0NxuxKniB...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com