Відмінності звичайного шампуню від професійного

19 грудня 2023
Редакція

Багатьом знайомі поняття звичайний та професійний шампунь. Але далеко не всі задумувалися чим професійна косметика для волосся відрізняється від звичайної. Більшість користувачів думає, що професійні засоби створені для застосування в салонах красоти. Це лише одна з відмінностей. Спеціалісти A.S. Laboratory розкажуть про інші фактори які відрізняють професійний догляд від косметики мас маркету.

Звичайний шампунь

Такі засоби створені для масового покупця. Таку косметику легко знайти в супермаркетах та звичайних магазинах. Серед її характеристик:

  • відома назва, (яка щоденно зустрічається в рекламі);
  • низька або середня ціна;
  • впізнаваний дизайн упаковування (флакона, пляшки);
  • регулярний вихід нових серій косметики.

Головна задача таких шампунів – швидке очищення волосся та шкіри голови. Зазвичай в складі досить багато поверхнево-активних речовин. Такі інгредієнти забезпечують стійке спінювання та можливість миття довгого та густого волосся невеликою порцією шампуню. Звісно, така косметика не здатна розв'язувати проблеми волосся. Хоча інколи в складі і є компоненти, які сприяють регенерації, проте їх консистенція незначна. Водночас такі засоби надають об’єму, розгладжують волосся та надають йому блиск.

Професійні серії шампунів та їх особливості

Професійні засоби не просто миють волосся та шкіру, але й готують їх до подальших косметичних процедур, усувають проблеми. В складі відсутні агресивні компоненти, а над оптимальним співвідношенням інгредієнтів працюють у власних лабораторіях.

Серед професійних шампунів існують звичайні для певного типу волосся, та технічні шампуні, які застосовують перед б’юті-процедурами.

Професійні засоби гіпоалергенні, тобто вони не можуть викликати алергію. В них також є поверхнево-активні речовини, які допомагають у швидкому очищенні. Відсутність барвників та штучних ароматизаторів – ще одна відмінність. Крім того, в складі містяться вітаміни, мінерали, екстракти рослин та інші корисні речовини. 

Варто пам’ятати, що професійна косметика принесе користь тільки при правильному застосуванні, тому краще, коли звернутись за консультацією до професіоналів.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше