Відкриття виставки "Mapping. Ukraine" в Берліні!

14 серпня 2015
Редакція
В Берліні презентують новий резонансний міжнародний проект "Mapping. Ukraine", присвячений Дню Незалежності України. Урочисте відкриття виставки об'єктів сучасного мистецтва відбудеться 24 серпня в галереї "Rathaus Charlottenburg" (м.Берлін) за підтримки Посольства України в Німеччині.

Куратором виставки стала молода концептуальна художниця Лера Літвінова, яка раніше займалася серією міжнародних виставок "Альтернатива. Україна - реальність і майбутнє". Проект був представлений в Берліні, Люксембурзі, Брюсселі, Брюгге та Києві. Гості виставки "Mapping. Ukraine" побачать знакові роботи чотирьох заслужених художників України, і скульптора, який увійшов в топ 40 кращих діячів мистецтва за версією Art Business News 2015.
 
Куратор проекту "Mapping. Ukraine", художник Л.Літвінова: "Рух вперед завжди пов'язаний зі складністю і необхідністю подолання різноманітних перешкод, трансформацією свідомості. Основним із завдань проекту стала побудова мосту між проекціями сьогодення і майбутнього України".

Учасники проекту: художники Валерій Франчук, Наталія Папірна, Олексій Кулаков, Леонід Заборовський, Антон Гудзикевич, Олег Радван, Лера Літвінова, Тетяна Василенко, Адріана Галицька; фотографи Іван Богдан і Тетяна Латанська; скульптор Анна Волошко.

"Проект Л. Літвінової унікальний через неординарне поєднання авторів. Куратор об'єднала роботи заслужених художників України та концептуальні твори, що вже саме по собі є складним завданням. Виставка формує цілісне сприйняття подій в Україні і має не тільки культурну, а й історичну значимість", - Леонора Янко, мистецтвознавець, директор арт-центру Я. Гретера і арт-галереї "Мануфактура".

Якщо вас зацікавила ця стаття, радимо вам також почитати:
Дар'я Марченко та її новий проект "Обличчя Війни"
Виставка українських художників "Необмежена завершеність"
Війна та мир в новому проекті відомих українських художників
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше