Відкриття неординарної виставки нео-каліграфії в арт-центрі Я. Гретера

6 грудня 2016
Таня
25 листопада арт-центр Якова Гретера вперше представив унікальний проект японської каліграфії та концептуальних інсталяцій від українського Райрю Проджект, приурочений року Японії в Україні.

Кожен поверх творчого простору Я. Гретера надихав чарівною японською атмосферою: незвичайним звуком хангу Анатолія Гернаденка, теплою церемонією чаювання, які подумки переносили гостей в дивовижну Японію.

На першому поверсі відвідувачі мали змогу побачити проект "Ієрогліф року", де було представлено 21 роботу в авторському стилі "Neo-Calligraphy", в якому митець поєднав фундаментальність і канони японської традиції з самобутньою подачею, більш властивою сучасності, зробивши древнє мистецтво каліграфії артистичним і яскравим.

Наступний поверх вразив глядачів серією "Котодама", що означає "віра в силу слова". Гості побачили 20 найпозитивніших слів, які приносять удачу. Кожен японець має їх у своєму будинку, молиться Богу і вірить, що саме ці слова принесуть йому і його родині велику удачу. Також  всі побачили неймовірно енергетично заряджені ляльки Дарума – "віра в силу бажання". Вони приносять своєму власникові удачу в тій цілі, якої він хоче досягти.

На третьому поверсі виставкового простору були представлені незвичайні інсталяції "Трон" та "Храм", де кожен охочий також мав змогу загадати бажання, вдаривши у дзвоник.

В кінці презентації гості побачили ексклюзивний майстер-клас від Rairyu, який вразив всіх своєю експресією. Потім на гостей чекало смачне частування японськими делікатесами та позитивний діджей-сет від Олексія Бринзака. 

Окрем подяку висловлюємо Іріші Блохіній, яка повірила та підтримала цей проект на дуже високому рівні.

Відкриття відвідало багато відомих та авторитетних персон, які були в захваті від неординарності побаченого.

Тож запрошуємо всіх бажаючих пізнати багатогранну Японію в нашому арт-просторі до 22 січня 2017 року.

Вхід вільний!

Адреса: ст. м. "Шулявська", вул. Вадима Гетьмана, 6
ТРЦ "Космополіт", Блок А, 4-6 поверх
Режим роботи: щоденно з 11:00 до 21:00
Інформація за тел.: 200-07-60     
 
                    
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше