Веснянна загадка

29 квітня 2017
анна
"Десь надходила весна. — Я сказав їй: ти весна!
Сизокрилими голубками
У куточках на вустах
Їй спурхнуло щось усмішками —
Й потонуло у душі..."
‒ так писав Павло Тичина.

Настала весна та погода інколи нас просто дивує. Тому хустка може доповнити ваш образ та додати до нього трохи загадковості й тепла. Спочатку трохи зануримося в історію.

Вперше хустка з’явилася на шиї короля Франції Людовіка XIV. Це було його черговою примхою. У часи дворянства такий атрибут вказував на приналежність власника до вищого стану. Дивно, але його носили тільки чоловіки. Незабаром французьким модницям настільки припала до душі красиво зав’язана на шиї хусточка, що дами не тільки відібрали чоловічу традицію, але й знайшли безліч різних способів її зав’язування. За короткий час вся Європа тонула в шийних хустках.

Для виготовлення хусток використовують натуральний шовк ‒ тонку, легку тканину, яка легко спадає в м’які складки. Але натуральні шовкові хустки дорогі, їхня ціна становить від 500 гривень. Також можуть бути шовкові тканини зі штучних, синтетичних ниток або з іншими волокнами, що робить сам виріб дешевшим. Ще роблять хустки з віскози, атласу. Однак вироби зі штучних матеріалів будуть викликати дискомфорт, не дадуть шкірі "дихати" і навіть можуть викликати алергічну реакцію. У тканині допустима лише невелика кількість синтетики. Це не дозволить аксесуару м’ятися і швидко втратити форму.

При виборі кольору хустки необхідно враховувати тип зовнішності, адже цей аксесуар знаходиться дуже близько до обличчя.

Блондинки

Блондинкам підійдуть свіжі та м’які кольори. Гарні зелені, сині, синьо-зелені та синьо-фіолетові барви з будь-яким сіруватим відтінком, від світлого до темного.

Крім того, можна обрати червоний і червоно-помаранчевий середньої насиченості. Якщо ці кольоридоволі насичені, то бажано додати на одязі – поблизу обличчя – елемент сірого кольору. Чорний колір особливо ефектно виглядає при наявності білих елементів.

Рудоволосі жінки

Рудоволосі жінки із синіми, зеленими або сірими очима зазвичай мають матово-білу шкіру. Їм більше підходять тканини чисто-синього кольору, синьо-фіолетового з незначним сіруватим відтінком, пом’якшеного фіолетового або червоно-фіолетового, м’якого червоно-оранжевого або оранжевого з вкрапленнями зеленого або синього.

Вдалим буде і зелений колір, причому залежно від відтінку волосся він може бути темнішим або світлішим: при світлому волоссі – темно-зелений, а при темних відтінках – світло-зелений.

Брюнетки

Їм рекомендуються тканини світлих відтінків синювато-фіолетового, жовтого та світло-оранжевого кольорів, ніжно-рожевий, білий і світло-зелений.

Вдалими також будуть густий жовтий колір, особливо в поєднанні з чорним і фіолетовим відтінком, а також фіолетовий у поєднанні з жовтувато-коричневим. Жовтий колір повинен бути поблизу обличчя, інакше шкіра буде здаватися надто блідою.

Жінки із сивим волоссям

Жінкам, які мають волосся з сивиною, йдуть тканини холодних темних відтінків від синьо-зеленого і синього до синьо-фіолетового; теплих відтінків червоного, червоно-фіолетового, чорного кольору з кремово-білим відтінком. Менш вдалими будуть всі яскраві кольори, чорний і білий, сірі - як світлі, так і темні, коричневі, жовто-зелені, тьмяно-зелені, а також рудувато-коричневі.

Шатенки

Шатенки з блідим обличчям вчинять правильно, вибираючи тканини світлих відтінків синювато-фіолетового, жовтого та світло-оранжевого кольору. Хороше поєднання зі шкірою дадуть ніжно-рожевий, білий і світло-зелений. Світло-сірі та світло-коричневі кольори можна доповнювати чорними або білими.

Якщо шкіра обличчя має сіруватий відтінок, головним кольором можна обрати фіолетовий, сірувато-зелений, коричневий і чорний з додатковими жовтим і фіолетовим.

Шатенки з яскравим рум’янцем можуть застосовувати ті ж колірні поєднання, що і блондинки. Різниця лише в тому, що потрібно обирати більш насичені кольори. Гарно втглядатимуть гармонійні поєднання кольорів, особливо білого з яскраво-червоним.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше