Фестивалі України весною 2015

Odesa//Batumi Photo Days 2015


Де і коли: Одеса, різні культурні заклади міста. 3-10 квітня 2015. У вересні відбудеться 2-й етап фестивалю в Батумі, Грузія.

Що: фестиваль, який відбувається в двох країнах – Україні та Грузії, двох містах-побратимах навколо Чорного Моря – Одесі та Батумі.

Ідея Фестивалю Odesa//Batumi Photo Days з’явилася як необхідність просвіти широкого кола населення, що споживає величезну кількість інформації щодня в умовах інформаційної війни, а також через відсутність в Україні професійного навчання в галузі фотографії та, особливо, її сучасних напрямків.

Фестиваль відкритий як для фотографів, так і для всіх охочих. У рамках заходу буде можливість дізнатися та побачити історію фотографії на виставках, показах та перформансах. Участь у фестивалі візьмуть фотографи з усієї України та з-за кордону.

У програмі заходу заплановані 4 майстер-класи для відібраних учасників (знання англійської мови обов’язкове), 3 виставки, одна з яких – дослідження розвитку фотографії в Одесі за останні 125 років, а також три лекції про те, як розвивається фотмистецтво в країнах світу. Будуть 3-D покази та вечірні перфоманси. Всі заходи безкоштовні, але на більшість із них потрібен попередній запис.

Організатори: Катерина Радченко.

Квитки: безкоштовно але за попереднім записом.

Сайт: www.thephotodays.org/uk

Мистецький фестиваль Artgnosis 2015


Де і коли: Вінниця, арт-паб Beef Eater, 3-5 квітня 2015.

Що: Перший у Вінниці арт-проект, проведення якого спрямоване на залучення до культурного життя Вінниці та міст України все більшої аудиторії слухачів та митців. 

"Artgnosis" - це вибухове поєднання найяскравіших представників сучасної української літератури, музики та театру. Участь у заході візьмуть Юрко Іздрик, Любко Дереш, Ірена Карпа, гурт "Люм'єр" та інші представники сучасного мистецтва. В програмі музика, літературні читання, театральні вистави, презентації книжок.

Організатори: Інна Масленчук та творча команда "Beef Eater".

Квитки: 1 день – 100 грн, 3 дні – 200 грн. Купувати через організаторів.

Сайт: www.vk.com/artgnosis_vin

Ленд-Арт Хортиця


Де і коли: Запоріжжя, біля Аркового мосту, 17-19 квітня 2015.

Що: організатори запрошують усіх бажаючих побачити справжнє мистецтво на природі. Все проходитиме в мальовничому місці з панорамою Хортиці та велетенського залізного моста через Дніпро. Можна буде подивитись на те, що створять досвідчені митці, а також створити свої арт-об'єкти на природі. Крім просторових об'єктів обіцяють музичні, спортивні, танцювальні, філософські та потужно-атмосферні перфоманси.

Організатори: галерея сучасного мистецтва Art-gallery Lenin.

Квитки: безкоштовно.

Сайт: www.vk.com/event89545667

Міжнародний фестиваль вина "Троянда Карпат"


Де і коли: смт. Середнє, Закарпатська обл.18-19 квітня 2015.

Що: Фестиваль присвячений історичним та культурним особливостям, виноробним традиціям і таємницям Закарпаття, а також прикордонних регіонів Угорщини та Словаччини. В заході візьмуть участь народні колективи, відбудеться вручення призів учасникам розіграшів, пройдуть майстер-класи з вибору вина та середньовічних танців, лицарські бої, відбудуться відкриті дегустації.

На фестивалі вина також пройде благодійний аукціон, всі виручені кошти з якого будуть передані на лікування бійців АТО. Буде музика від гурту "Рокаш" та вогняне шоу. Ще в рамках фесту буде проведено круглий стіл за участі представників місцевої влади, міністерств та консульських установ на тему "Проблеми та перспективи розвитку приватного виноробства в Україні".

Організатори: Партнерство без Кордонів.

Квитки: безкоштовно.

Форпост – Дух Воїна


Де і коли: Кам’янець-Подільський, Стара Фортеця, 1-3 травня 2015.

Музика: Цього року, як і всі попередні, будуть виступати гурти, що грають етно та фол музику, етно-фолк, брутальне альтернативне середньовіччя та фолк-метал.

Крім музики: Це найпатріотичніший фест України 2015, головний організатор якого зараз зі зброєю в руках захищає країну на сході. На фесті традиційно буде середньовічна музика, лицарські бої, автентичні танці, смачна їжа за стародавніми рецептами та відтворення побуту тогодення. На фестивалі буде ярмарок середньовічних прикрас, одягу, оберегів та сувенірів, проходитиме благодійний аукціон на підтримку воїнів АТО. Для учасників АТО, членів їх родин, членів родин загиблих в АТО воїнів, членів родин загиблих або постраждалих на Майдані, а також для біженців з тимчасово окупованих територій відвідування фестивалю безкоштовне. Одночасно з фестивалем в місті буде проходити фестиваль кави "Кам’янець турка".

Організатори: Фестивальна гільдія України.

Квитки: Квиток на 3 дні – 180 грн дорослий, 90 грн/дитина. В дні фестивалю – 80 грн/день, купити можна на вході до Фортеці. Онлайн тут: www.2event.com/events/251317

Сайт: www.vk.com/forpostfest

Кам’янецька Турка

Фото http://kamienczanka.livejournal.com

Де і коли: Кам’янець-Подільський, площа Польський Ринок, 1-3 травня 2015.

Що: Ідея проведення цього фестивалю, заснована на 333-річній історії кавоваріння в Кам’янці-Подільському, належить відомому у місті бізнесмену, кашовару та власнику "Кави від поліцмейстера" Олегу Вощинському. 

Історики з Кам'янця, Львова і Хотина в 2014-му провели круглий стіл на тему кави. Висновок зробили такий: перша кав'ярня на території Європи, у Відні з'явилася стараннями Юрія Кульчицького у 1683 році, а в 1681-му у Кам'янці вже діяло з десяток місць, де можна було випити кави. Чому? Тому що у 1672 р. Кам'янець і Поділля окупували турки, які без кави жити не могли. Тому в Кам'янці вже тоді була кава - турецька, пізніше польська.

Мандрівники ХІХ ст. залишали спогади про Кам'янець, в яких трактири тодішнього губернського центру порівнювали з іншими російськими трактирами: в тих переважно чаювали, у кам'янецьких пили каву. Традицію звела нанівець звичка російської влади підслуховувати, що народ за кавою говорить: міщани і дворяни почали оминати кав'ярні, а ті - банкрутувати. Але це історія і факти, а головне те, що Кам'янець насправді є кавовою столицею України і Європи.

Участь у фестивалі приймуть всі кав’ярні міста. На гостей чекатиме фотосушка присвячена каві та коханню, смачний куліш, солодощі та, звичайно, кава із величезної турки-рекордсменки, за допомогою якої можна напувати смачною кавою 6 тис. гостей.

Одночасно з фестивалем в місті буде проходити фестиваль-реконструкція "Форпост – Дух воїна" та відкритий конкурс-пленер "Замковий етюд".

Організатори: Олег Вощинський, КП міська рада.

Квитки: вхід вільний

Сайт: www.fb.com/FestKP

Флюґери Львова, 13-й міжнародний етно-джазовий фестиваль


Де і коли: Львів, дворик Львівської ратуші, 1-3 травня 2015.

Музика: Якісна музика від музикантів з Польщі, Норвегії, Німеччини, Угорщини, Ірландії та України (зокрема, з Криму та східноукраїнських міст). Серед гуртів: легендарні українські гурти Dzyga Jazz Quintet, Free Breath, учні та учениці Львівської школи джазу та сучасної музики. Млосно-хуліганський "ГИЧ Оркестр" готують прем'єру – нову програму "Під маркою Івана Яковича". Також гратиме польський етно-електронний проект "Południce Elektronice", який везе до Львова не лише польський фольклор, але й український. Також будуть Richard Kanaforsky Quartet, Meltdown, Джалапіта, Wovoka та FIRKIN і багато інших.

Крім музики: Традиційно, у неділю відбудеться "Прокидання з...". Формат "Прокидання" також відповідатиме духові третього дня фестивалю, адже Львів прокинеться з Харковом і гуртом "Танок на Майдані Конґо", який вічність тому утворився у Харкові, зустрінеться на одній сцені з харківським письменником Сергієм Жаданом. А "на розігріві" у цих акул українського мистецтва зіграє зовсім молодий харківський колектив "Szklo".
 
Організатори: Мистецьке об'єднання "Дзиґа"

Квитки: Попередньо на 3 дні фесту – 160 грн. в галереї "Дзига", Львів, вул.. Вірменська, 35. В день фесту – 100 грн/день на вході у дворик.

Сайт: www.dzyga.com.ua/flugery

RazomFest


Де і коли: Львів, Event-hall Kino, 1-3 травня 2015.

Музика: Фестиваль якісної сучасної української та європейської музики.

Гратимуть: Хедлайнери - AKUTE (Білорусь), також PUR:PUR, Vivienne Mort, DaKooka, Brunettes Shoot Blondes, Гапочка, Freddy Marx Street, Epolets, Fontaliza, Дикі Серцем, Шосте Чуття, MilkIt.

Організатори: Сергій Марченко

Квитки: дводенні квитки із місцем за столиком 150-280 грн.
www.gastroli.ua/events/razomfest#.VRKwlfmsXwE

Сайт: www.vk.com/razomfest

Міжнародний фестиваль національних культур "Острів семи скарбів"


Де і коли: Кам’янець-Подільський, Старе місто, 15-17 травня 2015.

Музика: Кам’янець-Подільський традиційно проводить свій особливий фестиваль, який зайвий раз підтверджує, що це місто семи культур. Міжнародний фестиваль "Острів семи скарбів" запрошує у  рамках святкування Дня міста відвідати концерти фольклорних колективів з України, Литви, Польщі, Болгарії та Молдови.

Крім музики: паралельно в день міста проходитиме кубок з повітроплавання "Кубок Поділля". В Старому місті можна буде скуштувати страви національних кухонь, будуть різні майстер-класи.

Організатори: Хмельницька обласна державна адміністрація, управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації та відділ культури Кам'янець-Подільської міської ради.

Квитки: безкоштовно.

"Кубок Поділля"


Де і коли: Кам’янець-Подільський,  15-17 травня 2015.

Що: З 1998 року над Кам’янцем декілька разів на рік літають величні повітряні кулі. На фієсти завжди з’їжджаються екіпажі з різних міст України та Європи. Вони змагаються та паралельно беруть з собою в повітряну подорож відчайдух, що хочуть втілити в життя свою мрію та піднятися в небо, як птах, над старовинним величним Кам’янцем.

Організатори: Всеукраїнська федерація повітроплавання України.

Квитки: Політ на кулі коштуватиме приблизно 1500 грн/особа.

Сайт: www.balloon.net.ua

Історичний пікнік "Давні Ремесла"

Фото http://kamienczanka.livejournal.com

Де і коли: Кам’янець-Подільський, 16 травня 2015, міжнародний день музеїв.

Що: Історичний пікнік "Давні ремесла" вже вкотре відтворить атмосферу та побут справжнього середньовіччя. У дворі Старої фортеці дорослі та діти зможуть навчитися випікати хліб за старовинними рецептами та технологіями, відливати кулі, виготовляти стріли та списи, фарбувати тканину, робити взуття та одяг. А ще буде музика, танці, конкурси та розваги.

Організатори: Кам’янець-Подільське військов-історичне товариство, Міська рада.

Квитки: вхід до Фортеці 20грн/дорослий, 10 грн/дитячий. Решта - безкоштовно.

Сайт: www.kupa.in.ua

І Всеукраїнський туристичний фестиваль "У гості до українців"


Де і коли: Київ, Ботанічний Сад ім. Фоміна, 30-31 травня 2015.

Що: Головна ідея - зближення та об'єднання українців через підвищення культури подорожі країною.

Мета заходу - презентація туристичного потенціалу регіонів України (22) з урахуванням їх специфіки, культури, особливостей, природного багатства та іншого надбання.

Фокус-напрямки фестивалю:

"Романтична Україна" (весільний туризм)
"Щаслива Україна" (Україна очима дітей - туризм для найменших мандрівників)
"Зелена Україна" (агро- та екотуризм в Україні).

У програмі фестивалю також:

- "Смачна Україна" (гастрономічний туризм),
- Талановита Україна" (туризм з вивчення культури та побуту українців, що мешкають у різних регіонах) - майстер-класи з гончарства, петриківського й самчиківського розпису, ковальства, виконання гопака, коломийок, тощо;
- ярмарка-продаж страв, продуктів та напоїв, вироблених у різних областях України.

Завершиться фестиваль нагородженням регіонів-переможців у конкурсі на найоригінальнішу та найцікавішу презентацію.
 
Організатори: Всеукраїнський громадський проект "Відкрий Україну через позитив", Інформаційний новинний портал "Добрі новини з України" , Т.Р.Е.Н.Д. та Світ рукоділля

Сайт: www.facebook.com/events/1497776977145596/

І на останок для шукачів пригод та любителів мандр рідними просторами неньки-України додаємо календар відкриття туристичних сезонів в різних містах України:

Ірпінь - 21 березня.

Кам'янець-Подільський - 25-26 квітня.

Чернігів - 17-18 квітня.

Одеса - традиційно червень.

Інші міста або скасували офіційні заходи з цього приводу, або ще не надали інформацію.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше