Versace: нові перспективи чи кінець модній імперії?

28 вересня 2018
Юлія Довгун

Повертаючись до витоків бренду Versace, виділимо декілька ключових моментів. По-перше, це одна з найуспішніших моделей сімейного бізнесу у fashion-сфері. Адже, заснувавши спочатку свою маленьку справу, Джанні Версаче (Gianni Versace) швидко втягнув у цю пригоду усіх членів своєї родини. Модель спрацювала всерйоз і надовго. По-друге, новаторство та стилістична яскравість Versace швидко вивели бренд на вищий ешелон модних брендів поряд із Сhanel, Dior та ін.

По-третє, харизма творця та головного ідеолога бренду Джанні Версаче (Gianni Versace) щоразу підігрівала цікавість до бренду у ЗМІ та знаменитостей, котрі у 90-х розмітали речі Versace, як гарячі пиріжки. Це, без сумніву, був успіх.

Життя після смерті

Після смерті Джанні Версаче, сімейний бізнес очолила його сестра Донателла. Компанія переживала, м’яко кажучи, не найкращі часи. Модні критики двояко сприйняли перші колекції Донателли, а дехто навіть сміливо заявляв, що Versace без Джанні вже не буде тим брендом, яким його полюбили десятки тисяч прихильників. Навіть попри непросту фінансову ситуацію, сімейні розбіжності, хейтерство з боку багатьох ЗМІ, бренду Versace вдалося зберегти частинку того характеру, який йому подарував Джанні.

Сукні від Versace не забуваються

Я не буду вдаватися до детального аналізу колекцій, але все-таки не можу пропустити декілька культових суконь від Versace, котрі важко не помітити. 

2000 р. – шифонова сукня з пальмовим принтом у якому Дженіфер Лопез з’явилася на церемонії Grammy. Цікаво, що фото у цій сукні побили рекорди за кількістю офіційних завантажень з інтернету. 642 917 разів – і це не враховуючи неофіційні дані. Сьогодні ця модель входить в усі можливі рейтинги так званих «голих суконь» Голлівуду. Скромність — це не про Versace. І в цьому шарм бренду.

2009 р. – червона сукня Блейк Лайвлі на церемонії Еммі з високим вирізом по центру потрапила у топові списки найкращих червоних суконь. І недарма, адже модель вдало поєднує жіночність та елегантність.

2012 р. – оксамитове чорне плаття з високим вирізом по бедру. Згадали церемонію Оскар та Анджеліну Джолі з її довгою правою ніжкою. Так ось і тут не обійшлося без Versace. Чесно, один з моїх улюблених образів, у ньому не лише вся Енджі, у ньому вся філософія бренду, мов на долоні. Відчуваєте?!

Що далі буде з Versace

Усіх цікавить питання, як же далі буде розвиватися Versace у складі одного з найбільших модних холдингів. Невже, вирізи на його сукнях стануть меншими, а люксовість та розкіш перейдуть у практичність і доступність, яка досить виразно проявляється у модному почерку Michael Kors? Щоб хоч якось прояснити ситуацію з найближчими перспективами бренду, Донателла Версаче дала розгорнутий коментар виданню The Business of Fashion. Згідно якого Versace таки справді інтегрується в сторону більшої доступності та взаємодії з ширшим колом інфлюенсерів не лише першої величини, як-от Дженіфер Лопез, Ірина Шейк, Анджеліна Джолі та інших прихильниць бренду, а й тих, чию популярність створив мас-маркет та соціальні мережі. Незважаючи на такі перспективи розвитку, Донателла запевнила, що Versace не втратить своєї самобутності й надалі буде займати конкурентні позиції у люксовому сегменті. Тому з нетерпінням чекатимемо колекції Versace, щоб оцінити вплив одного з найдорожчих модних возз’єднань.

У публікації використані фото з джерел: Time, Elle, Vogue, pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше