Вечір-презентація українських дизайнерів – учасників Bologna Design Week 2015

13 жовтня 2015
Редакція
Команда українських дизайнерів вперше представила різноплановість українського дизайну. Це унікальна подія, що дає перспективний старт у сфері дизайну та надає можливість мотивувати і впорядкувати українське дизайн середовище, як частину світової спільноти.

Ми впевнено заявили, що українській дизайн Є, і отримали незаперечні докази цього. Ця подія має велике значення в історії дизайну, адже тепер Україна з’явилася на світовій арені. Та особливо важливо, що все це почалося з Італії, адже це країна, яка завжди вважалася одним з головних центрів дизайну і завдяки тому, що наш дизайн отримав надзвичайно позитивні відгуки, ми відкриваємо дорогу для багатьох інших дизайнерів і не тільки.
 
Bologna Design Week 2015 є культурним заходом в Болоньї, регіон Емілія-Романья, що проходив вперше і де українська команда стала почесними гостями, яким було надано приміщення для експозиції в центрі міста. Основною метою заходу є презентувати успіхи у сфері культури дизайну, розповісти про сучасні тенденції міжнародних дизайнерів, а також стати місцем зустрічей між провідними виробниками і творчим світом.

За всім цим стоїть півроку невпинної підготовки та півроку життя кожного учасника, що завершилися успіхом і визнанням європейською дизайн громадою! "Українці Є! І український дизайн Є!" - Саме під таким гаслом у перші дні жовтня в Італії знайомилися з українськими дизайнерами та їх роботами в серці міста Болоньї у приміщенні Corte Isolani.
 
З 30 вересня по 3 жовтня 5 українських дизайнерів: Олексій Карман, Вікторія Якуша, Настася Фоміна AMAI, Ольга Фрадіна та Євген Литвиненко успішно презентували концептуальність та різноманітність українського дизайну, властивий традиційний характер та колорит, який італійцям видався до смаку.

Прихильність італійців до українського павільйону була приголомшлива та викликала невпинну цікавість з боку міжнародних арт-дилерів, прес-видань та незліченної кількості гостей. Ім'я "Ukrainian Design" викликало справжній ажіотаж серед поціновувачів дизайну, дуже велика кількість людей була приємно здивована якістю та актуальністю представлених робіт, а також тим, як вдало поєднані українські традіції з сучасністю. Про український дизайн написали найбільші італійські газети, серед яких "La Repubblica", "Corriere di Bologna", "QN in Resto del Carlino".

Не оминули увагою та підтримкою й українські видання, такі як "Domus Desing", "АрхИдея", "Home interior", "NM House", "Уютная Квартира", "Дом и Интерьер", "I.D. Interior". В експозиції вдало поєдналися сучасність та українська традиція, естетичність і лаконічність, дерево та метал, вишивка і кераміка. Сподобалась італійцям і українська гостинність, з якою їх приймали і частували смаколиками української кухні. Вечір доповнювали треки з українським колоритом, надані співачкою ONUKA. Також до павільйону завітав представник посольства України в Італії - Олександр Капустін та відзначив рівень представлених робіт, а також важливість зародження українського дизайну в світі.
 
Як створювались предмети, що надихало митців, з якими труднощами їм довелося зіткнутися та чого прагне особистість українського дизайнера - на всі ці та інші запитання вони готові відповісти вже 14-го жовтня у PROSTIR 86, де відбудеться презентація оновленої колекції, створена українським серцем та просочена італійським повітрям "Ukrainian Design. Design exists!"
 
Чекаємо за адресою вул. Казимира Малевича, 86 Р

Програма заходу:

19:00 - акредитація преси,
19:30 - офіційна частина,
20:00 - презентація фільму, прес-коментарі
 
Гості заходу: молоді дизайнери, архітектори, колекціонери, виробники, бізнес-еліта, діячі шоу-бізнесу та мистецтва.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше