Вчені створили собаку-робота з рефлексами

23 липня 2022
Irina

Надихнули розробників новонароджені тварини, які народжуються з відсутністю вміння пересуватися. Але при цьому мають всі необхідні для цього нейрони спинного мозку. Цей природний механізм вчені перенесли на машину і досягли вражаючих результатів.

Це вдалося за допомогою спеціальних датчиків. Вони фіксували положення ніг робота, а потім передавали інформацію на комп'ютер, де не було жодних даних про те, як вони влаштовані. Тому доводилося самостійно вибирати варіанти переміщення. Так згодом пристрій і навчився ходити: програма коригувала різні параметри у разі помилок та падінь.

Раніше американські інженери створили нейромережу, завдяки якій роботи можуть швидко навчитися новим навичкам. Штучний інтелект зветься Dreamer. Він використовує минулий досвід робота, щоб побудувати модель навколишнього світу. Технологія ґрунтується на алгоритмах, що винагороджують машини за бажані дії. "Навчання з підкріпленням" здатне навчити роботів новим навичкам за короткий проміжок часу, розповіли автори роботи.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com