Вчені назвали найкращий спосіб запам'ятовування інформації

20 травня 2016
Annie
В рамках недавнього дослідження канадські вчені дійшли висновку, що найбільш ефективним і дієвим способом запам'ятовування тієї чи іншої інформації є малювання.

Про це стало відомо з публікації видання The Quarterly Journal of Experimental Psychology. Повідомляється, що психологи з Канадського університету Ватерлоо (University of Waterloo) в рамках вивчення великої кількості способів запам'ятовування потрібної інформації прийшли до висновку, що найкращим і найефективнішим методом відкладення в пам'яті будь-яких даних є малювання.
Канадські вчені в рамках даного наукового дослідження запросили студентів, яким запропонували запам'ятати якомога більше слів за обмежений час. Всі варіанти було відібрано вченими таким чином, щоб їх можна було легко намалювати або написати. Після добровольці повинні були розподілити за класифікацією кілька музичних тонів, а потім їм запропонували за 60 секунд згадати слова зі списку, запропонованого раніше.
Як з'ясувалося пізніше, студентам було набагато простіше згадати слова, які були намальовані, а не записані. Піддослідні згадали в два рази більше намальованих слів. Психологи кажуть, що ця здатність людей називається "ефектом малювання".

В рамках другого етапу дослідження канадські вчені запропонували добровольцям кілька разів записувати одні й ті ж слова, після чого останні повинні були внести якісь візуальні зміни в написання слова, на кшталт графічних завитків або рисок. Однак вкінці дослідження виявилось, що це ніяк не вплинуло на результати - найбільша кількість слів, які запам'ятали студенти, була ними намальована.
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше