В Україні запустили перший додаток для гарантованої оплати штрафів за порушення ПДР

19 вересня 2016
Редакція
Штрафи ДАІ - перший додаток, котрий дозволяє в спрощеній формі оплатити і гарантовано погасити штраф за порушення ПДР. Восени додаток доповниться функцією онлайн перевірки ПДР-штрафів.
 
Практично кожен водій у своєму житті порушував ПДР і платив за це штрафи. Багато водіїв оплачували їх в банках, на сайтах платіжних систем і онлайн-сервісів, віднедавна зробити це можна через термінали у патрульних. Однак кожен з варіантів не був досконалим: в банк потрібно їздити і стояти в черзі; різні сайти просять заповнити для оплати цілу анкету з адресами, реквізитами та іншими даними, в яких дуже легко припуститися помилки; намагаючись оплатити штраф на місці через термінал, водії часом стикалися з проблемою відсутності необхідної суми на банківській картці (готівку співробітники ДПС приймати не мають права!). І жоден з існуючих сервісів не дає можливості перевірки штрафів. Водіям все так же доводиться їздити в Поліцію і стояти в чергах. Багатьох така ситуація не влаштовує.
"Я ціную свій час, саме тому я завжди користуюся тими сервісами, які максимально ефективно його витрачають і оптимізують. Що стосується оплати будь-яких державних платежів, штрафів в тому числі, - для мене це було завжди головним болем. Так, деякі державні (комунальні) платежі сьогодні вже можна здійснювати онлайн, при цьому по-справжньому контролювати інформацію про заборгованості досить складно. Чому в еру високих технологій та інтернету немає простої та зручної можливості дізнатися, що за тобою числиться заборгованість: чи то штраф, чи будь-який інший державний платіж? Чому не можна просто отримати повідомлення про це і якимось простим способом оплатити заборгованість онлайн? Настав час відходити від радянських часів, на дворі XXI століття, а людина не може швидко отримати інформацію про СЕБЕ ж. Ми хочемо це змінити. Наш сервіс - це один з кроків на шляху до змін, таких необхідних сучасності", - говорить засновник проекту Денис Дмитров.
 
Заступник начальника управління патрульної поліції Євдокимов Дмитро Андрійович прокоментував дану проблематику і роботу сервісу Штрафи ДАІ: "Дійсно, попит на такий сервіс існує. До нас звертаються громадяни з проханнями про запуск сервісів, що дозволяють спростити систему отримання інформації про себе".
 
На сьогоднішній день користувачі програми активно оплачують штрафи, заповнивши всього кілька полів і вводячи дані картки в платіжній системі LiqPay (Приватбанк), а їхня кількість з кожним днем ​​збільшується. Це означає, що населення підтримує дану ініціативу, водіям це дійсно потрібно.
 
Сервіс "Штрафи ДАІ" розробляється в рамках програми 1991 Open Data Incubator - інкубатора відкритих державних даних, а також при державній підтримці МВС та Національної поліції України. Буквально на днях 1991 Open Data Incubator отримав офіційну домовленість про підписання меморандуму про співпрацю з Міністерством внутрішніх справ, а це означає, що ініціатива команди "Штрафи ДАІ" повністю схвалена державою. Таким чином, незабаром наступним кроком у функціональності додатка для оплати штрафів стане онлайн-перевірка наявності штрафів конкретного водія за номером його посвідчення, їхня оплата та автоматична система повідомлення про погашення штрафу.
 
Восени 2016 року року планується оновлення мобільного додатку та функція перевірки наявності штрафів (IOS, Android).
 
Додаток для оплати ПДР-штрафів вже доступний для скачування в AppStore і до 20 вересня з'явиться в PlayMаrket.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше