В мережі з'явилася унікальна карта, як могла б виглядати Україна після 1919 року

5 травня 2017
Андрій К.
Відповідна карта опублікувана на сторінці в Twitter "Радіо Свобода".
 
lovelylife.in.ua
 
Як розповів в інтерв’ю виданню історик Максим Морозов, "тоді в Парижі українці вважалися досить екзотичними – це був певний сюрприз. Ну, і зрозуміло, що українці розраховували на те, що, оскільки конференція проголосила своєю метою новий справедливий світ, то в цьому справедливому світі знайдеться місце для українського народу".

За його словами, тоді українці хотіли, щоб ця конференція вирішила українське національне питання і "покладалися на це, адже не відчували себе переможеними". "Вони відчували себе новим суб’єктом, який повинен бути відкритим для світу і світ повинен бути відкритим до них", – уклав Морозов.

Паризька мирна конференція – міжнародна конференція, скликана державами-переможницями для вироблення і підписання мирних договорів з державами, переможеними в Першій світовій війні. Проходила з перервами з 18 січня 1919 по 21 січня 1920 року. За результатами конференції розпалися декілька імперій: Російськя, Османська та Австро-Угорська.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше