Устаршинення: молоді лейтенанти українського війська

29 березня 2017
Volodymyr Tymchuk
Національна академія сухопутних військ, що носить ім'я гетьмана Петра Сагайдачного, в добру та звитяжну старшинську путь благословила плеяду нових майбутніх полководців і діячів, які творитимуть гідне обличчя України ХХІ століття. Це вже третій достроковий випуск, зумовлений Вітчизняною війною. 

На плечах молодих, але вже загартованих боями українських старшин-офіцерів тримається сьогодення і завтрашній день України, котра воює і будує. Кілька сотень випускників військового навчального закладу за мужність і посвяту відзначені високими державними нагородами; є офіцери, яких удостоїли і високими відзнаками українського суспільства, зокрема відзнакою Народний герой України.

Військовий некрополь, на жаль, поповнився іменами хлопців, які дарували усмішки і тепло рідним, близьким, побратимам. Серед нас уже не буде ні Степана Воробця, ні Євгена Подолянчука, ні Дениса Чабанчука, ні "Оси", ні "Рубіна"... Їх пожертва є запорукою нової, дійсно виплеканої на добро та свободу, України. І їх послідовники і товариші, у тому числі й цьогорічні лейтенанти в одностроях достойних, як засвідчила чинна Вітчизняна війна, українських Збройних Сил докладуть поза сумнівом і дій, і слів на здобуття України нашої мрії.

Устаршинення

Рівень моря вище-нижче, мить життя і миті не-життя.
В небо два, у землю два. Неймовірна і складна простота
на холодній, мокрій-теплій. Третю (чи не третю?) зиму
юні спраглих боронити, визволяти відправляють Україну.
Френч стрілецький Вітчизняна дух і зміст, і рух зродила.
Схід і Захід, грань і бій, звитягу-долю мати мила
дочекається, пригорне, зацілує в ріднім щирім домі.
А сьогодні на коліні, гордість в золоті сіяє на погоні.
 
23.ІІІ.2017
2017 © Сергій Литвинюк, світлина
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше