Українського художника оголосили людиною року

29 березня 2016
UAPOST.US
26 березня відбулася церемонія нагородження загальнонаціональної премії "Людина року-2015". Нагороду отримали 18 українців за досягнення в різних галузях.

Найкращим митцем став відомий український художник Олег Тістол.
  Також на це звання висувалися режисер і художній керівник Молодого театру Андрій Білоус та кінооператор Сергій Михальчук.

"Міжнародну премію в галузі мистецтва і культури" отримав італійський співак Алессандро Сафіна.

А "Кумиром українців-2015" визнали міжнародний благодійний фонд "Таблеточки", що допомагає онкохворим дітям, нагородивши його засновницю Ірину Литовченко.

Олег Тістол – один із лідерів "Української Нової Хвилі". Він почав свою творчу діяльність у 1980-тих роках і є автором знаменитих пальм із циклу "Південний берег Криму".

Роботи Тістола виставляються в Європі та США, продаються на найпрестижніших світових аукціонах і знаходяться в численних колекціях як в Україні, так і за кордоном.

Художник займає активну громадянську позицію, яку виявляє не лише за допомогою свого мистецтва. Він брав безпосередню участь у подіях на Майдані.

Олег Тістол є героєм енциклопедії "Слава України", яка наразі готується до друку. До неї увійдуть 120 видатних діячів української культури.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше