Українській писанці відкрили монумент в Аргентині

6 квітня 2018
UAPOST.US

У місті Апостолес – колисці української імміграції в Аргентині – відбулося урочисте відкриття пам'ятника українській писанці. Про це повідомляє Українська всесвітня координаційна рада.

uapost.us

"Даний монумент – перший такого роду в Аргентині, що є і своєрідним символом взаємодії двох спільнот країни, які емігрували сюди ще 120 років тому – української та польської: кожна з них мала змогу оздобити по половині писанки, а сам пам'ятник було розташовано на перехресті вулиць "Україна" та "Польща", – сказано у повідомленні.

uapost.us

Отець Гільєрмо Андрухович, парафіяльний священик Візантійсько-Української Обрядової Церкви Святої Трійці, благословив пам'ятник. Під час заходу також прозвучали український і польський гімни у виконанні хору "Vocesde Apóstoles". На церемонії були присутні члени муніципального уряду на чолі з мером міста Маріо Віалєм, релігійні громади, українська спільнота.

Як зазначається, автором української "половини" монумента був Мирослав Ясінський.

(via)
UaPost

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше