Українські колекціонери презентували зібрання картин Анатолія Криволапа

23 березня 2016
Редакція
19 березня у Музеї Історії Києва відкрилася велика виставка живопису "Музейна колекція" видатного українського художника Анатолія Криволапа

На виставці представлено 60 картин, більша частина з яких належить приватним колекціонерам, серед яких Ігор Абрамович, Олеся Авраменко, Зенко Афтаназів, Василь Братків, Руслан Білокінь, Ігор Воронов, Віктор Гордєєв, Юрій Комельков, Ігор Власов, Борис Ложкін, Надія Шаломова та інші.

18 березня на урочистому вечорі з нагоди відкриття виставки, Анатолій Криволап висловив сподівання, що проведення виставки картин з приватних колекцій, стане поштовхом до створення в Україні Музею приватних колекцій.
 
Живописець також оголосив про заснування премії для студентів художніх ВУЗів. Вона надасть її лауреатам можливість відвідати провідні культурні столиці.

"Не кожен талановитий студент може поїхати закордон і побачити все своїми очима. Я сподіваюсь, що премія, яку я започатковую, сприятиме молодим художникам більш швидкому знаходженню себе. Вона даватиме можливість відвідати художні столиці, подивитися музеї, що є дуже корисним для академічного навчання. З квітня ми почнемо приймати заявки на участь у конкурсі премії, а наприкінці року оголосимо імена трьох лауреатів. Найближчим часом умови конкурсу будуть оприлюднені на моєму офіційному сайті", - розповів Анатолій Криволап.
 
Призовий фонд Премії Анатолія Криволапа складатиме 130 тисяч гривень. До складу журі увійшли її засновник Анатолій Криволап, Президент Національної академії мистецтв України Андрій Чебикін, галерист і засновник інтернет-платформи Cultprostir Юрій Комельков, керівник Західного наукового центру Національної академії мистецтв України Андрій Бокотей, мистецтвознавець Олеся Авраменко та проректор з наукової роботи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Остап Ковальчук.

Вже у квітні у програмі виставки "Музейна колекція" відбудеться презентація каталогу живопису художника, театральний і музичний перфоманси, що створюються знаменитим українським хореографом і композитором, імена яких організатори поки тримають у секреті.
 
Виставка Анатолія Криволапа "Музейна колекція" триватиме до 15 травня.

Її організаторами виступили Cultprostir Hub, галерея "Триптих", інтернет-платформа Cultprostir та Музей Історії Києва. Куратор проекту Олексій Криволап
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше