Українські галушки

13 січня 2015
Oksana Galuga

Українські галушки – це проста, смачна і ситна страва, яка нині вважається мало не екзотикою. Але колись галушки були в кожній українській хаті – як гарнір, гаряче чи додаток до юшки. Як каже українська приказка, "коли і галушки та лемішка – хлібу перемішка". Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

  • Масло - 50 г
  • Яйце - 1 шт
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 30 г (1 стол. ложка)
  • Сіль
     

Приготування:

  1. Масло гарно розтираємо, додаємо яйце, сіль і знову розтираємо. Підмішуємо борошно (тісто повинно бути м'яким, але не рідким). За той час кип'ятимо 2 л води.
     
  2. Тісто на галушки за допомогою двох ложок вкидаємо в окріп (або киплячу м'ясну, овочеву чи грибну юшку). Через 2 хв, коли галушки збільшаться у розмірі, іх можна витягати.
     
  3. Українські галушки подаємо зі шкварками, підливою-мачанкою чи іншим соусом до смаку. Якщо галушки охолонуть, їх можна розігріти на пательні.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше