Українські дизайнери - у Чикаґо!

24 грудня 2014
Galyna Ugryna

Мистецьке Чикаґо має так багато можливостей для підняття рівня уявлень про красу, моду, смак, що часто мусить знову ж таки робити вибір відвідин заходів, які формують назване. Українська традиція і  стилізація стали трендом модних показів світового значення. Наше місто відкриває молодих дизайнерів, плекає модний український дух, відображає сьогодення на базових засадах. 

Агенція UA Modna за орудою керівника проекту Світлани Іванишин-Угриної твердо притримується гасла: будь українцем не за походженням, а за духом. Позаяк компанія була утворена задовго до Майдану, ми почали ламати стереотип сприйняття американцями іноземців зі Східної Європи як поляків або росіян, доводити, що наша національна ідентичність є достатньо змістовною та сучасною, щоби бути представленою світові. І робимо це у різний спосіб. Від успішних пошуків українських коренів у біографіях видатних людей світу до представлення сучасних талантів, модерного українського креативу у діаспорі і материковій Україні.

21 грудня 2014 року, в Українському  Культурному Центрі Ukrainian Village у Чикаґо відбувся черговий модний показ. Ведучі - засновник і керівник проекту Світлана Іванишин -Угрина і Тимофій Долиняк, добре знаний у модній індустрії своєю роботою консультанта в BEBE, Hugo Boss, а також в Tom Ford, де він зараз працює.                  

Ірина Халабура - дизайнер з Івано-Франківська з колекцією "Мелодії Парижа", Ярина Жук - івано-франківка з Нью-Йорка з колекцією "Pray for Ukraine" та Христина Патик (Київ) з мультибрендовим проектом "Зерно" внесли у рутину споживацьких інтересів глядачів, серед яких були люди різних національностей, українську барву. Так несподівано мати у гостях художників, котрі вибирають як найкращі шовки і шкіру з Італії, так і український льон та коноплю; шиють, фарбують, обробляють, нанизують, аплікують - вручну! Тобто, як чорно-білі фільми й фото, старовинні техніки світла й тіні дають новий подих зображенню, так і відновлені традиції ткацтва, вишивки, збирання вертають своє  право на існування...
 


Зайнялися цікавістю погляди модниць у залі на розкішні сукні та перфоровані брюки з найтоншої  шкіри першої лінії показу. Публіка складалася явно не з бюджетних споживачок і схвалення аплодисментами не вщухали.

Ненав'язлива вишивка, аплікація та мереживо у костюмах, сукнях та блузках Ярини Жук говорять як про денний Street Style, так романтичний вечір удвох... Якщо зауважити, що це є стиль молоді, яка перевернула нашу свідомість участю у Майдані, тоді стає ще більш зрозумілішою і ближчою наша Батьківщина! Ярина була єдиною з дизайнерів, яка змогла приїхати особисто на модний показ. Її скромність і "золоті ручки" дістали винагороду оплесками, а  після свята моди деякі речі були зразу ж розкуплені, ще інші - замовлені за персональними розмірами.

Христина Патик звернулася до глядачів із записаного відео. Вона живе і творить у Києві. Її болить  українське, вона усвідомлює, як треба берегти автентику, яка поціновується світовими модними компаніями понад усе. Тому використовує натуральні тканини й матеріали. І назва збірної колекції  "Зерно" відображає задумане. Знаками сьогодення стали мілітарі-елементи, національна символіка. Маленькі моделі зі зворушливими принтами на футболках уособлювали молоду незалежність країни, що народжується у стражданнях...
 


Треба осібно відзначити інтернаціональну команду моделей, серед яких були польки, болгарки, литовки, злагоджену роботу з якими показала Уляна Третяк.  

Команда UA Modna врахувала все: різноманітні стилі дизайнерів, музику, світло, фонові відео,  високотехнологічну зйомку для телесюжету в Україні Андрія Васильєва; роботу з устаткуванням, шампанське і безалкогольні напої  наших колег - Віталія Іванишина, Леоніда та Олени Коркучанських, Олександра та Віри Галько, Марійки Калашнік. Велике спасибі дизайнеру з Чикаґо  Христині Кардаш, стилістам Наталі Мусякевич і  Тетяні Бухінській, оператору Богдану Андруху.

З побаченого робимо висновок: Україна й надалі буде прикрашати та дивувати світ здібностями і талантами! 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше