Українські дизайнери на світових подіумах

8 квітня 2016
Vita.
Вже впродовж багатьох років українські дизайнери є невід’ємною складовою побудови модного бізнесу в країні, і активно працюють над створенням позитивного іміджу України за кордоном. Тому можемо сміливо говорити, що українські дизайнери – це гордість країни, які доводять свою високу професійність та талановитість на світових подіумах та головних подіях fashion-індустії.

Молоді українські бренди дають нам привід для гордості своєю участю в офіційних програмах світових тижнів моди. Так, нещодавно вперше в історії український бренд потрапив до офіційного розкладу одного з чотирьох світових тижнів моди.

Бренд Anna K торік, представ свою колекцію осінь-зима 2016/2017 в рамках основної програми Milan Fashion Week. Раніше жоден дизайнер з України не брав участі в офіційному розкладі, до того ж 20-річний дизайнер бренду Анна Кареніна була ще й наймолодшою учасницею Тижня моди в Мілані. Амбіційний бренд Anna K був представлений поряд з показами Prada, Gucci, Emilio Pucci та іншими провідними будинками італійської моди.

Раніше, у вересні 2015 року під час Міланського тижня моди Anna K вже представила свою колекцію весна-літо 2016, але як учасник програми для молодих дизайнерів Fashion Hub Market. За коротку історію існування бренд Anna K досяг серйозних успіхів на міжнародній fashion-арені. Ця подія є перемогою для всього українського модного ринку, бо ще жоден бренд з України не досягав таких висот. 
 
Наступний талановитий український дизайнер Anton Belinskiy презентував свою колекцію на подіумі в перший день Нью-Йоркського тижня моди.

Бренд Anton Belinskiy існує з 2009-го, а минулого року він став півфіналістом одного з найпрестижніших конкурсів lkz молодих дизайнерів – LVMH prize. Цього сезону Белінський ввійшов до п’ятірки дизайнерів, котрих VFiles відібрали для шоу на тижні моди у Нью-Йорку. Це проект, кожен сезон якого об’єднує кілька кращих молодих дизайнерів з усього світу.

До слова, на думку "New York Times", Антон – один із головних дебютантів сезону. На показі були представлені 12 образів з нової колекції Anton Belinskiy під назвою UTOPIA. Задум його читається в деталях: у написах Utopia на одязі, у комбінації насичених кольорів, у яскраво-рожевих хмаринках на сукнях і штанах та у терновому принті: крізь ці терни суспільству й доведеться пробиватися до власної утопії.
 
І нарешті, зовсім нещодавно на Tbilisi Fashion Week 2016 український бренд Синій Льон представив свою колекцію з 13 суконь, вишитих вручну і виконаних у яскравих тонах спеціально для Тбіліського тижня моди. Автор і дизайнер Ірина Ковальова розповіла, що на створення цієї колекції її надихнула краса, народна творчість і "код жінки". Ця колекція створена для всіх жінок: берегинь, матерів, дружин, коханих, і покликана підкреслити їхню жіночність і шарм.
       
У майбутньому українська дизайнерка має намір зустрітися з майстрами грузинського народного промислу, щоби дізнатися більше про традиції, символи і потім поєднати їх з українськими візерунками та орнаментами.

Також, в березні цього року бренд брав участь у виставці "Петриківський рушник" – це арт-проект Асоціації майстрів народного мистецтва України. Родзинкою заходу був показ колекції вишитого одягу від бренду Синій Льон, моделями стали представники різних країн світу, таких як: Індонезія, В'єтнам, Канада, Грузія, які наочно демонструють, що українська вишиванка личить всім!
 
Що ж, українській модній індустрії є чим гордитися! Особливо приємно, що слідуючи модним тенденціям світу, наші дизайнери не забувають і про українські споконвічні традиції та культуру. 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше