Українські дизайнери на світовому ринку

6 червня 2016
Дарина Дар

Україна поки що не може похвалитися тим, що її представників у модній індустрії добре знають за кордоном. Основна причина цього — те, що українські виші, в яких можна здобути освіту за спеціальністю "Технологія та дизайн", безнадійно відстали від життя, адже програма навчання орієнтована не на сучасні світові реалії у світі моди, а на застарілі радянські. Годі й казати про "дореволюційне" обладнання, на якому практикуються в наших навчальних закладах майбутні українські дизайнери.. Та й імідж нашої країни на міжнародній арені, на жаль, не сприяє просуванню українців на зарубіжному ринку.


Попри все це, деяким модельєрам з нашої країни все ж вдалося добре зарекомендувати себе за кордоном — завдяки унікальному таланту та копіткій праці.

Тож познайомимося ближче з людьми, які гідно представляють Україну у світі моди!
 

Яна Червінська

19 лютого цього року відбувся черговий Лондонський Тиждень Моди (London Fashion Week), який входить до четвірки найбільших модних показів у всьому світі. Єдиною українкою, яка виборола право на показ своєї колекції на лондонському подіумі, стала молода дизайнерка Яна Червінська.
 

salon.com.ua

London Fashion Week став для дівчини першим показом міжнародного формату. Така нагода трапилася їй завдяки участі в проекті Fashion DNA - спеціальній програмі для дизайнерів-початківців, що її організували Ukrainian Fashion Week та Британська Рада в Україні.

Це не перший успіх Яни Червінської: в недалекому минулому вона вже стала одним з переможців міжнародного конкурсу молодих дизайнерів Be Next у Грузії. А ще вона успішно закінчила Київський національний університет технології та дизайну (КНУТД) за фахом "Дизайнер одягу".

У своїх колекціях дизайнер використовує старовинні техніки декору в сучасному костюмі, що дозволяє їй створювати цікаві ефекти й відчуття причетності до чогось вічного і непорушного. Колекції пані Червінської рясніють контрастними поєднаннями кольорів.

Sasha Kanevski

Sasha Kanevski, дизайнер із Києва, заснував свій однойменний бренд в 2010 році та майже одразу зарекомендував себе як один з найсильніших незалежних лейблів моди в країні.

Колекції sasha.kanevski визначаються багатофункціональністю, анатомічним кроєм, високотехнологічними матеріалами.
 

cosmo.com.ua

Міжнародна експансія бренду Саші Канєвського почалася в червні 2012 року з дефіле під час фестивалю Fashionclash в Маастріхті (Нідерланди). Через місяць Саша провів презентацію виставкового залу під час Берлінського Тижня моди і відтоді став його постійним гостем. У 2013 році колекція AW14 була представлена в рамках Fashion Scout Лондонського Тижня Моди.

Anna K

У 2012 р. на показі Mercedes-Benz Kiev Fashion Days українська дизайнерка Anna K показала свою першу колекцію. Дівчині на той момент було всього 16 років! А вже за рік Ганна Коломієць (справжнє ім'я дизайнера) представила свою наступну колекцію на Лондонському Тижні Моди на платформі Fashion Scout.
 

fashionmaniac.com

У 2013 р. Anna K здобула перемогу на конкурсі Design It. Це конкурс молодих дизайнерів, заснований спільно Vogue Italiа та Vogue Ukraine. У 2014 р. дизайнер представила у Флоренції на подіумі Pitti Immagine W свою колекцію футболок під назвою Fashion Circus. Одразу ж після показу на Ганну чекав шалений успіх: колекцію було замовлено зарубіжними мультибрендовими магазинами Luisa Via Roma і Colette. У 2015 р. Anna K у співпраці з відомим брендом із Франції Les (Art) Ists створила колекцію футболок та світшотів.

Цікаво, що диплому дизайнера Ганна не має.
 

​Лілія Пустовіт

Лілія Пустовіт відома українська дизайнерка, представниця напрямку концептуальної моди. У 2008-2009 рр., співпрацюючи з дизайнером David Foley у рамках проекту ATELIER 1, Пустовіт двічі представила свої колекції на подіумі London Fashion Week.
 

fashion-progression.blogspot.com

Після цього колекції POUSTOVIT for Atelier 1 було представлено в найвідоміших концепт-сторах світу - 10 Corso Como, Dover Street Market і L'Eclaireur.

Друга лінія молодіжного одягу L.P. by POUSTOVIT, створена пані Лілією в 2010 р., продавалася в 2011-2012 рр. в мультибрендовому магазині Spiga 2 Dolce & Gabbana.

У 2014 дизайнерка створює сукню для Марини Порошенко - першої леді України (для церемонії інавгурації президента).

Оксана Муха 

Оксана Муха відома українська дизайнерка вечірньої та весільної моди.

Пані Оксана родом зі Львова. Свого часу не знайшовши ідеальної весільної сукні для власного весілля, жінка вирішила створити її сама. Так почалася історія її успішної компанії.
 

oksana-mukha.com

Зараз бренд Oksana Mukha вважається одним із найкращих у Європі, й цілком заслужено. Творіння пані Оксани — яскраві, звабливі, чарівні, жіночні.

У 2006 р. Оксана Муха розпочала співпрацю з компанією "Diamond Bridal Gallery" (США). Того ж року було засновано
бренд Oksana Mukha. Всесвітнє визнання дизайнер здобула у 2009 р. Після ретельного відбору її колекцію було представлено на престижному подіумі в Луврі (Carrousel du Louvre). Наразі зарубіжні представництва компанії Oksana Mukha є в Парижі, Дортмунді, Торонто, Падуї (Італія), Варшаві та багатьох інших містах світу. Мережа магазинів постійно розширюється.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Доставка із США в Україну: що потрібно знати про закордонні онлайн-покупки
Meest Shopping – це служба доставки товарів з іноземних онлайн-магазинів, де немає прямого відправлення замовлень в Україну. Після появи Meest Shopping доставка з США в Україну різноманітних товарів (від харчових продуктів до електроніки) стала для українців зручною.
Читати більше