Українське свято в місті Хоршам, Пенсильванія

27 серпня 2019
Колена Харт

25 серпня в місті Хоршам, штат Пенсильванія, відбулося святкування 28-ї річниці Незалежності України. Американсько-український спортивний центр «Тризуб» вкотре влаштував український фолклорний фестиваль.

Від напливу охочих доторкнутися до нашої самобутньої культури яблуку не було де впасти. На свято приїхали не лише американські українці, а й предствники інших етнічних груп та культур.

 

Традиційно для Америки, найдовші черги вишикувались до яток із їжею. Можна було досхочу посмакувати варениками, голубцями, тушкованою капустою та ковбасою. Звичайно ж не обійшлося від чизбургерів та хот-догів — для тих, хто не ризикнув спробувати на смак наїдки української кухні. 

Фестиваль народної творчості урочисто відкрився співом гімнів США та України. Святкова програма заходу була досить насиченою.

Відвідувачі cповна насолодились традиційними народними танцями та піснями. Професійність виступів танцювального колективу «Волошки» та музичного гурту «Коріння» приємно вразили глядачів. 

На території працював невеличкий ярмарок. У всіх присутніх була можливість придбати українські вироби ручної роботи (біжутерію, ляльки-мотанки, вироби із дерева), сувеніри із українською символікою, картини сестер-художниць Ханенків, вишиванки та віночки.

 

Для дітей безкоштовно розмальовували обличчя та майстрували повітряні кульки у вигляді тваринок.

Моя старша дочка із захватом поставилася до ідеї позування для власного портрету. Хоча ціни на скетчі «кусалися» ( $25 за кольоровий портрет), охочих отримати власне зображення на папері від американської художниці Донни Хейні із Бетлехему було хоч греблю гати! 

Одним словом, свято України в Америці вдалося на славу. Чекаємо наступного року! 

Слава Україні! Героям Слава!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше