Українська модна блоґосфера

12 червня 2015
Viktoria Vovkanets
Вітаю всіх модних читачів uamodna.

Сьогодні я хотіла розглянути тему моди що йде з мас - блоґомоди. Пропоную почати з визначення. 

Отже згідно Вікіпедія: 

"Блоґ (англ. blog, від web log, "мережевий журнал чи щоденник подій") — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блоґів характерні короткі записи тимчасової значущості.

Блоґерами називають людей, які є авторами блоґів. Сукупність усіх блоґів в Інтернеті створює блоґосферу. Популярність блоґосфери зумовлена насамперед можливістю використання таких недоступних раніше інструментів, як RSStrackback та ін. За версією газети "Вашингтон профайл" (англ. Washington Profile), першим блоґом вважають сторінку Тіма Бернса-Лі, де він, починаючи з 1992 року, публікував новини.

Широке використання блоґів розпочалося з 1996 року. У серпні 1999 року комп'ютерна компанія "Pyra Labs" із Сан-Франциско відкрила сайт Blogger. Це була перша безкоштовна блоґова служба. Згодом Blogger був викуплений компанією Google."
 


Тепер, коли розібрались з визначенням, що таке блоґ - давайте розберемось із розумінням, що являє собою блоґ модний і хто такий модний блоґер. Модний блоґер це особа чи декілька осіб, що ведуть блоґ на модну тематику: тенденції в моді, власні образи чи так званий street/style - вуличний стиль, модні поради, тощо. Найбільш поширеним є вид блоґу, коли автор постить власні образи з останніми тенденціями моди. Звичайно ж варто працювати з професійним фотографом, якщо є бажання займатись цим професійно.
 


Так, дійсно є така професфесія як модний блоґер, звичайно це може бути також лише хоббі. Що робить професійний модний блоґер: відвідує модні виставки і світські тусовки, співпрацює з модними брендами і створює власні колекції одягу і взуття, стає обличчям рекламних кампанії і б. ін. Для прикладу розглянемо одного з найпопулярніших фешн-блоґерів Chiara Ferragni. 
 


Ferragni розпочала свій модний блоґ в жовтні 2009 року. У березні 2011 року, Нью-Йорк визнав її  "одією з найбільших зірок вуличного стилю року". До цього часу її блог досяг більше 1 мільйона постійних відвідувачів і 12 мільйонів переглядів на місяць. Ferragni була моделлю для Guess, вона співпрацювала з Steve Madden, Christian Dior, Louis Vuitton, Max Mara, Chanel, Tommy Hilfiger. Особисто мені її стиль не подобається, але той факт, що вона стала людиною моди говорить сам за себе. 
 


Ну а як щодо українських модних блоґерів, адже в Україні не завжди є доступ до всіх відомих брендів. Незважаючи на це, в нас є достойні конкуренти Ciara, що мають витончений стиль. Сумно те, що український модний бомонд не визнає блоґерів і не запрошує на модні події, так як це відбувається в Європі. Не зважаючи на це, наші блоґери знаходять своїх шанувальників по всьому світу, а їхні образи завжди в топ на lookbook.nu.

Почну з дівчини на ім'я Ніка Гук, що веде модний блоґ Fashion Agony: fashion-agony.com


Що вона пише особисто про себе: "Мене звуть Ніка Гук, я позаштатний перекладач блогів з України.
Я обожнюю моду і працюю в якості особистого стиліста, а також пишу статі для деяких модних журналів."
Веде свій блоґ  впродовж 4-ох років. Вона любить подорожувати і взуття. Її стиль можна охарактеризувати, як мінімалізм. 
 

Далі інший блоґ Galant Girlgalantgirl.com


Що вона пише про себе: "Мене звуть Єлєна і скільки себе пам'ятаю - ніколи не могла заснути, поки не приготую модний і стильний образ на завтра. Я божеволію від змішування кольорів. Мені 34 і я є матір'ю 5-ти річного сина. Я веду всій блоґ вже 4 роки і з Березня 2015 також англійською." 
 

Блоґ Do you remember me?: kristinadolinskaya.blogspot.nl


Даний блоґ ведеться відносно недавно з 2014, але вже набрав популярності. Що дівчина пише про себе: "Мене звуть Крістіна Долінська. Я з дивовижного міста, що розташоване на березі Чорного моря, Одеса. Я народилася в 1995. Я  захоплююся фотографією і модою." Стиль дівчини можна охарактеризувати як бого-шик. 
 

 Модний блоґ Manequin parade: mannequin-parade.blogspot.nl


Що дівчина пише про себе: "Моє ім'я Настя і я з України. В моєму блозі ви зможете побачити мої образи, вуличну моду і людей, що я бачу на вулицях щодня. Також ви зможете оцінити мої роботи як стиліста."
 

Ще один модний блоґ Sonya Karamazova: sonyakaramazova.com


Блоґ був заснований у 2012 році й користується популярністю серед читачів. Стиль дівчини витончений, але водночас яскравий. Проживає блоґер у місті Київ.
 

І на завершення чоловічий модний блоґ Follow my eyes: followmyeyes.tumblr.com


На жаль, в нашій країні модні та стильні чоловіки - рідкість, але молодь приємно дивує. Хлопець не описує себе чи свої уподобання, на сайті лише young minimalist - молодий мінімаліст -  і гасло: "The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are' - J. Pierpont Morgan. - Перший крок до того, щоб рухатись кудись, є рішення, що ти не збираєшся залишатись там, де ти є. "
 


На цьому все.
Дякую за увагу!


Якщо вам сподобалась ця стаття, вас також можуть зацікавити кілька підбірок:
Підбірка стильних образів від Komod Mod
10 весняних образів
13 яскравих образів від світових fashion-блогерів
10 ідей стильного образу від світових модних блогерів
Стильні мешти - обов'язковий "MUST HAVE" сезону. ТОП-10
10 універсальних елементів гардеробу, які ніколи не вийдуть з моди
5 найекстравагантніших трендів сучасності
Найкращі чоловічі street style образи

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше