Посли з України у світову моду

10 червня 2016
Ірина Ваврик
Україна останніми роками все впевненіше входить у світову індустрію моди - відомі світові дизайнери використовують українські народні мотиви у своїх колекціях, а двоє українських дизайнерів цього року представили свої колекції на Тижні моди у Нью-Йорку. У 2015 році канал новин 24 опублікував список 24-х українських дизайнерів, одяг яких носять за кордоном. Серед них - Андре Тан, Оксана Караванська, Ірина Каравай, Оксана Муха, Михайло Воронін. Як з'ясувалося, українська мода є! Та ще й яка!

Дар'я Шаповалова

Сьогодні варта уваги і похвали українка Дар'я Шаповалова - особа, без якої вже й годі уявити модну сферу. Її називають "послом української моди у світову індустрію". У 2014 році інтернет-портал The Business of Fashion опублікував ТОП-500 найвпливовіших персон у світовій модній індустрії. Серед них - Дар'я Шаповалова, яка є засновницею тижня моди Merscedes–Benz Kiev Fashion Days. 


Дар'я в одному зі своїх інтерв'ю сміливо запевнила, що українська індустрія моди в силах підняти економіку країни. Вона активно працює, щоби через деякий час ми переконалися у правдивості її слів - до появи конкурсу Merscedes–Benz Kiev Fashion Days в україні не було індустрії моди як такої, а тепер молоді дизайнери мають можливість проявити себе і отримати "зелене світло" для подальшого розвитку.

Українську журналістку, телеведучу, засновницю міжнародного тижня моди Mercedes-Benz Kiev Fashion Days називають світовою іконою стилю. Дар'я Шаповалова переконана, що у 2008 році в українській моді відбувся переломний момент - випуск першого українського fashion-журналу Harper's Bazaar, проведення першого конкурсу "New look of Kiev", який визначав кращих молодих дизайнерів, стилістів, фотографів тощо. Це поклало початок у формуванню іншого, нового бачення моди і дало можливість молодим талантам принести у неї щось свіже. І ось ці "нові та свіжі" нині творять історію української моди. Давайте подивимося, одяг яких українських дизайнерів підкорив модні покази.

Антон Белінський

Український дизайнер Антон Белінський (переможець конкурсу Mercedes-Benz Fashion Prize у 2014 р.) презентує свої колекції на міжнародному рівні. Він єдиний, хто представляв Україну в шорт-листі міжнародної премії для молодих дизайнерів LVMH Prize в 2015 році. Його суперники - Vetements, MARQUES’ALMEIDA и Jacquemus. Цього року його колекція підкорила модні подіуми Нью-Йорку. 
 
Anton Belinskiy

Anton Belinskiy

ANNA K

Інший український дизайнер - ANNA K - також підкорила Тиждень моди у Нью-Йорку у 2016 року. Варто зазначити, що її промо-кампанією займалося одне з найвпливовіших піар-агентств у світі моди Karla Otto.
 
ANNA K (вона ж Ганна Коломієць) у 2013 році вперше представила свою колекцію на Тижні моди у Лондоні в рамках платформи Fashion Scout. А модельну кар'єру розпочала в 14 років! Сьогодні колекції ANNA K представлені в 40 магазинах 25 країн світу. 

MILAN FASHION WEEK

Зауважте, що ANNA K. - перший український дизайнер, котрий презентував свою колекцію одразу на двох Тижнях моди поряд з такими брендами, як Prada, Gucci, Emilio Pucci й іншими всесвітньо відомими модними Домами. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше