У СУМАХ ВБИТО ЕКС-ДЕПУТАТА СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ АНАТОЛІЯ ЖУКА

8 серпня 2018
IntoNation.Kyiv

    Неспокійним видався минулий тиждень в Україні. Вбивство учасника АТО, облиття кислотою громадської активістки, а тепер маємо ще й справжній розстріл колишнього депутата та кандидата у мери Сум Анатолія Жука. 35-ти річного Анатолія знайшли застреленим у дворі власного будинку. Деталі вказують на те, що Жука було вбито трьома пострілами: два у спину і один у голову. Той, що в голову криміналісти вважають контрольним, бо він прийшовся у скроню. Вбивця залишив пістолет на місті злочину. Просто у найкращих традиціях 90-х років.

     Загиблий у 2001 році ледь не отримав реальний термін за хуліганство і зберігання зброї. Та по справжньому у Сумське політичне життя увірвався у 2010 році. Тоді мер Сум Геннадій Мінаєв взяв до себе у команду молодого Анатолія та призначив начальником управління земельних ресурсів.

     Серед версій фігурують політичні мотиви, зокрема його боротьбу на найближчих виборахза посаду міського голови. Але не відкидась у поліції й того, що Жук міг потрапити у немилість кримінальному авторитету Сергію Лисенку (більше відомий як Льора Сумський).

    Хоча сам небіжчик говорив про Льору наступне: «Так, я знайомий з Сергієм Лисенко. І з тими людьми, з якими товаришую, ні від кого не відхрещуюсь і не буду. Буде то міліціонер чи злодій у законі. Я товаришую з Лисенко, але маю гарні стосунки і з Дяченко» (Дяченко тоді обіймав посаду начальника обласного управління МВС).

    Не зрозуміло чому так сталось ,що молоду людину з кримінальним бекграундом мер Мінаєв потягнув до влади, швидше за все через рекомендації все того ж Льори Сумського, якому мати свою людину у земельному відділі було вкрай зручно. Це відкривало перед авторитетом непогані перспективи.

    У 2014 після відставки Мінаєва йде на підвищення і займає посаду начальника департаменту містобудування. Та згодом посаду покинув через нового мера Олександра Лисенка з партії «Батьківщина». Завершилось це сумським майданом від місцевих політиків, у результаті якого деякі продались за державні посади. Але не Жук.

    Враховуючи близькість виборів убивство Жука кидає тінь на діючого мера Лисенка, який мав йти на другу каденцію. Але правоохоронці чомусь більше впевнені в конфлікті Льори з Жуком. Далі буде.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше