У Римі пройшов показ українських вишиванок

16 травня 2017
UAPOST.US

В неділю, 14 травня 2017 року, з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки, українки Риму провели мистецький захід в історичній частині італійської столиці.


12 українських красунь в національних строях пройшли імпровізованою ходою від Колізею до площі Іспанії, демонструючи через вишиванки українську культуру мешканцям та гостям вічного міста.

Кульмінацією заходу стало дефіле на всесвітньо відомих “іспанських сходах”, де зазвичай відбуваються покази мод.
 



Основною метою акції була популяризація вишиванки та нагадування світові, що в такій прекрасній та багатій на традиції європейській країні, як Україна, досі гинуть люди внаслідок російської агресії.

З великою цікавістю та щирим захопленням зустрічали “парад вишиванок” перехожі та туристи, фотографуючи та розпитуючи про Україну.
 



На думку ініціаторки заходу, голови Конгресу Українців Італії, Мар’яни Тріль, акція вдалася. “Українки Риму в такий спосіб не лише приєдналися до святкування світового Дня вишиванки, але й змогли познайомити з українською культурою багатьох італійців. Наші національні традиції надзвичайно багаті – не переставаймо розповідати про них іншим народам!”- зазначила активістка, подякувавши всім учасникам.
 



Захід організований Конгресом Українців Італії та Оргкомітетом Євромайдан Рим.

UaPost

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше