"Тінь сонця" у Парижі

2 березня 2015
Mariana Gevak
В останній день зими 28 лютого 2015 ми у Парижі мали змогу зігрітися й насолодитися глибоким та мелодійним тембром лідера й засновника гурту "Тінь сонця" Сергія Василюка.

Акустичний концерт відбувався у дуже дружній, невимушеній атмосфері в приміщенні Українського Культурного центру, що знаходиться за адресою: 22, авеню де Мессін (22, avenue de Messine), 75008, Париж (метро Miromesnil) за сприянням його директора Наталії Кочубей.
 
Познайомитися з українською музикою, з козацьким роком прийшло і чимало французів.

Для мене теж "Тінь сонця" була не надто відомою групою, тому йшла на концерт з побоюванням, щоб не було нудно. А ні! Експресія, щирість виконання, повна віддача заволоділи моєю увагою з перших почутих акордів. І не хотілося, щоб гітара замовкала, щоб стихав голос, щоб закінчувався вечір…
 
Ця культурна подія стала можливою завдяки одній зачарованій музикою дівчині, Оксані Горгулі. Вона відкрила для себе цей гурт відносно недавно, але так прониклася їхньою творчістю, що захотіла послухати їх наживо у Парижі. Як розповідає Оксана, вона написала Сергієві й він з радістю підтримав ініціативу. Вхід на концерт був вільний, але всі охочі могли залишити якусь суму у скриньці на виході, могли придбати також диски з піснями гурту.
 
Сергій надзвичайно відкрита і позитивна у спілкуванні людина. Розповідав про свої пісні, зачіпав історію, пояснював своє бачення теперішньої ситуації в Україні. І багато співав! Крім своїх власних, співак виконав також пісню з альбому Скрябіна "Мова риб", "Най буде дощ" - пісню, яка, за його словами, робила з нього, тоді російськомовного киянина, українського виконавця "Душі криниця" на музику Олександра Морозова.
 
Але справжню бурю емоцій викликали "Лента за лентою", "Червона рута", "Реве та стогне Дніпр широкий" (акапельно). Співали всі. Як мені здалося - щиро, з просвітлілими обличчями. А я ще й з неабиякою гордістю. Хто б міг колись подумати, що у будинку французького видатного актора Алена Делона (саме у ньому знаходиться зараз культурний центр), у серці європейської столиці, під гітару відомого українського виконавця так натхненно лунатиме українська пісня!

Так, це не вперше. Але щоразу до щему у серці. І думка пронизує наскрізь: "Ні, ми таки українці і будемо ними завжди, бо маємо, що любити і чим гордитися!"
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше