У Києві відкривається виставка до 83-х роковин Голодомору

23 листопада 2016
UAPOST.US
Український інститут національної пам'яті презентує проект "Незламні", що розповідає про 15 постатей, яких не зламав геноцид. Вони вижили фізично і не дали знищити себе духовно. Це — автор Акта проголошення незалежності України у 1991-му Левко Лук’яненко, оперна співачка Євгенія Мірошниченко, дисиденти Іван Світличний та Олекса Тихий, видатна художниця Катерина Білокур, письменники Василь Барка, Олесь Гончар, лікарка Нонна Ауска, поет Дмитро Білоус, філософ Микола Руденко, модель Євгенія Сакевич-Даллас, творець музеїв Михайло Сікорський, кінодраматург Борис Хандрос, прозаїк Анатолій Дімаров, живописець Опанас Заливаха.
 
uapost.us​
 
Вони зуміли реалізувати себе, попри травму пережитого у 1932-1933-му, і всупереч несприятливим обставинам радянської дійсності наступних років. Вони стали художниками, письменниками, досягли успіхів у науці та техніці.

 

Хтось, як Василь Барка, бачив метою свого подальшого життя донести світові правду про Голодомор, а хтось, як Олесь Гончар, тримав біль пережитого у своєму серці та збагачував своїми творами українську літературу. Інші, як Микола Руденко чи Олекса Тихий, ставали до відкритої боротьби із режимом. У кожного з тих, кого не зламав Голодомор, був свій шлях. Але, вони зберегли у собі здатності творити нове.
 
Час: 24 листопада, 12:00

Місце: Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" (Київ, вулиця Лаврська, 3)

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", національний комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, Центр досліджень визвольного руху.

Програма заходів Українського інституту національної пам’яті до 83-х роковин Голодомору за посиланням.

UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше